Na východe jasné víťazstvá domácich

Sportnet|4. máj 2009 o 00:00

V sobotňajších semifinálových tretích zápasoch play-off najvyššej slovenskej súťaže v hádzanej mužov sa zrodili jasné triumfy domácich mužstiev. Košičania viedli nad Považskou Bystricou už po polčase dvojciferným rozdielom a zásluhou víťazstva 35:26 sa uj

KOŠICE. ali vedenia v sérii 2:1. Rovnako sú na tom aj obhajcovia titulu z Prešova po domácom víťazstve rozdielom triedy nad Novými Zámkami. Obom tímom z nášho regiónu tak chýba na postup do finále len jedno víťazné stretnutie v sérii.

Prešov - N. Zámky 38:23 (20:14) stav série 2:1

PREŠOV. Stretnutie sa začalo nervózne. Hneď v úvode po vzájomnej potýčke museli z ihriska hosťujúci Vadkerti i domáci Huňady. Následne Kozlov nepremenil sedmičku a nedal ani z vyloženej šance. Kým sa Tatran dostal do obvyklého tempa, Štart sa ako-tak držal. V závere prvého polčasu hra favorita začala naberať na obrátkach. V druhom to už bola jednostranná záležitosť obhajcu majstrovského titulu.

Zostava a góly Prešova: Krupa, Meluš - Mazúr 1, T. Mažár 9, Huňady 4, Mi. Urban 3, Geci, Pekár 2, Fuňak 5, Radčenko 5, Tumidalský, Mikéci 1, Kozlov 6, Dudáš 2. Najviac gólov za hostí: Peťko 8/2, Holdoš 3, S. Mažár 3/1. Pokutové hody: 4/2 - 6/4. Vylúčení: 9 - 7. Rozhodovali: Haščík a Oťapka. Divákov: 603.

Košice - Pov. Bystrica 35:26 (23:13)

Stavbári nastúpili bez hrajúceho asistenta Jána Kolesára, ktorý má po stredajšom stretnutí problémy s krížmi, s cieľom vyhrať, čo sa im aj podarilo. Hostia sa držali ako-tak do desiatej minúty, keď prehrávali o gól 8:7, no potom domáci zlepšili obranu i koncovku a do polčasu získali desaťgólový náskok. Po zmene strán akoby na chvíľu stratili pozornosť a hostia za štyri minúty dali päť gólov a znížili na 24:18. Domáci lodivod si zobral oddychový čas, po ktorom jeho zverenci už hrali pokojnejšie a zaslúžené víťazstvo si už nenechali zobrať a v sérii sa ujali vedenia 2:1.

Zostava a góly IS Košice: Olejár, Boháč - Mazák 2, Kurko 4, Laczko, Štefanisko 3, Kolesár, Guzy 8/1, Pecha 1, Strapko 10, Durilla 2, M. Urban, T. Urban 5/1, Petraško. Najviav gólov Pov. Bystrice: Firit 8/5, Straka 5. Pok. hody 2/2 - 7/5, vylúčení 5 - 10, rozhodovali Dvorský, Sivák. Divákov: 400.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na východe jasné víťazstvá domácich