Na úvod MS nemecký šok, Rusov porazili 2:0

(Autor: čtk)
Sportnet|29. apr 2011 o 18:20

Štart 75. majstrovstiev sveta priniesol veľké prekvapenie. Nemeckí hokejisti dokonale zaskočili ruského favorita, navyše mu nedovolili skórovať a na konte majú nečakané tri body.

BRATISLAVA. Výber trénera Bykova si začiatok svetového šampionátu v Bratislave a Košiciach určite predstavoval inak.

Nemci však pozornou až nepríjemnou defenzívou technickému súperovi nedovolili kombinovať, naopak dvakrát skórovali a tak si hneď po prvom zápase výrazne zvýšili šance na postup do osemfinálovej fázy.

O víťazstvo Nemcov sa gólovo postarali Greilinger a Reimer, najlepším hráčom na ľade bol ale gólman Dennis Endras. Tím vedený trénerom Kruppom prepísal históriu, keď sa mu Rusko podarilo zdolať vôbec po prvý raz.

"Títo hráči si už spolu dlho cez niekoľko kategórií, uvedomujú si, že tieto historické tri body nemusia stačiť k ničomu podstatnému."

"Musíte vyhrať tie správne zápasy, nestačí vyhrať len jeden. Ale urobili sme to už s podobným kolektívom minulý rok, sme pripravení to zopakovať aj tento rok. Veľmi ma teší najmä spôsob, akým sme dnes vyhrali."

"Mužstvo hralo naozaj komplexný hokej, miestami priam diktovalo tempo, malo šance, bolo agresívne," nadchýnal sa Nemecka Uwe Krupp.

Jeho náprotivok Viačeslav Bykov s kamennou tvárou konštatoval: "Ak chceme dávať góly, musíme byť ostrí a využiť momenty, kedy možno skórovať."

"Nič nie je možné očakávať od scenára, keď si len posúvame puk v útočnej tretine a nik sa nechce podujať na strelu. Na nasledujúci zápas sa pripravíme až po tom, keď si dôkladne rozanalyzujeme dnešné stretnutie. Hrali sme príliš akademicky a výsledok bol tak logický."

A-skupina:
Nemecko - Rusko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 25. Greilinger (Braun), 58. Reimer

Vylúčení na 2 min: 3:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Burchell, Reiber - Carlson, Murchinson (všetci Kan.), 9 049 divákov.

Nemecko: Endras - Krueger, Dietrich, Holzer, Braun, Hördler, Lavallee, Goc - Wolf, Hospelt, Rankel - Greilinger, Ullmann, Müller - Tripp, Schütz, Gogulla - Reimer, Barta, Kreutzer

Rusko: Nabokov - Nikulin, Belov, Aťušov, Ťutin, Kornejev, Kalinin, Jemelin, Kulikov - Morozov, Kajgorodov, Kovaľčuk - A. Radulov, Zinoviev, Zarypov - Afinogenov, Tereščenko, Arťuchin - Tarasenko, Gorovikov, Kuľomin

Diváci v zaplnenej Orange aréne, kde dominovali najmä slovenskí a ruskí fanúšikovia, sledovali od začiatku prekvapujúco vyrovnaný zápas. Nemci výborne bránili a napriek kombinačnej prevahe Rusov dokázali vyrážať do rýchlych protiútokov.

V prvej tretine dominovali obaja gólmani - Endras v nemeckej a Nabokov v ruskej bránke. Gólový účet stretnutia otvorili Nemci. V 25. min sa útočník Ingolstadtu Thomas Greilinger ako prvý zapísal do streleckých análov šampionátu, keď sa dostal s pukom až pred brankára a bekhendovým blafákom prekonal Nabokova. Ten síce puk betónom stlmil, no nezabránil mu doskákať za bránkovú čiaru.

Nasledujúce minúty boli v znamení narastajúceho tlaku Rusov, no Endras v nemeckej bránke čaroval. Ruský tlak pokračoval aj v tretej tretine. Hospelt však mohol v 44. min z rýchleho protiútoku dvoch na jedného rozhodnúť, no trafil len žŕdku.

Ruský tlak bol stále viac kŕčovitejší, čo v 58. min využil Reimer, keď ušiel ruskej obrane a nedal Nabokovovi šancu. Rusi v závere odvolali brankára, no Radulovovo vylúčenie im zobralo aj poslednú šancu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Na úvod MS nemecký šok, Rusov porazili 2:0