Mourinho kritizoval lekárov Chelsea. Na ihrisko vbehli neuvážene

José Mourinho (na snímke) nebol po úvodnom zápase Chelsea v novom ročníku spokojný so svojim lekársky tímom.
José Mourinho (na snímke) nebol po úvodnom zápase Chelsea v novom ročníku spokojný so svojim lekársky tímom. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál, TASR|9. aug 2015 o 11:48

K rozhodcom sa tentokrát vyjadriť odmietol, aj keď sa mu nepáčila situácia, keď Courtois dostal červenú kartu.

LONDÝN. LONDÝN, BRATISLAVA. José Mourinho, najlepšie platený tréner všetkých čias, sa vlani pýšil, že koučuje v Chelsea dvoch z troch najlepších brankárov sveta: Belgičana Thibauta Courtoisa (23 r.) a Čecha Petra Čecha (33 r.).

Komplimentmi cez médiá si takticky rozmaznával oboch, ale ako jednotku si vybral o desať rokov mladšieho Belgičana.

Čech napriek veľkej citovej väzne k Chelsea, s ktorou vyhral pätnásť veľkých trofejí vrátane Ligy majstrov, sa rozhodol odísť.

Muž, ktorý vychytal v Chelsea rekordných 228 zápasov bez inkasovaného gólu, sa nezmieril s tým, že bude už druhú sezónu iba tým druhým.

Mal síce platnú zmluvu, ale majiteľ Chelsea Roman Abramovič mu povolil odísť do konkurenčného Arsenalu. Ruský miliardár prestup grandsky zdôvodnil tak, že Čecha uvoľnil z úcty za príkladné jedenásťročné služby.

Mourinho bol proti

„Ak by bolo na mne, nikdy by som Čecha nepustil. A či by som ho tu držal aj proti jeho vôli? Áno. Klub je podľa mňa dôležitejší ako hráč,“ vysvetľoval pre britské médiá Mourinho.

Kouč odchod ťažko znášal, dusil v sebe hnev a škrípal zubami. Abramovič sa však rozhodol proti jeho vôli.

Mourinho akoby vytušil, prečo si chcel českého brankára ponechať. Hneď v úvodnom ligovom dueli by sa mu možno hodil. Chelsea proti Swansea prišla o brankára Courtoisa už v 52. minúte.

Mladý Belgičan, ktorý vytlačil z bránky Čecha, totiž dostal červenú. Navyše sa po jeho faule kopala proti Chelsea penalta, z ktorej Gomis vyrovnal na 2: 2. Tak už sa zápas aj skončil.

Courtoisovo miesto zaujal Asmir Begovic, ktorý prišiel ako náhrada za Čecha zo Stoke City. Penaltu sa mu chytiť nepodarilo, Gomis ho poslal na druhú stranu. Potom sa však raz vytiahol, keď parádne zakročil proti ďalšej šancu Swansea.

Kritika rozhodcov

„Nechcem verdikt rozhodcu komentovať,“ povedal striktne Mourinho.
„Ak však hráte s desiatimi hráčmi a vediete, tak sa snažíte nájsť takú stratégiu, aby ste výhru udržali - ale ak vám vylúči hráča a stav je vyrovnaný, tak vyhrať zápas je oveľa ťažšie. Swansea by proti jedenástim hráčom nemala šancu.

Po vylúčení bojovali niektorí hráči nad rámec svojich možností, “ vravel päťdesiatdvaročný kouč, ktorý iba pred pár dňami predĺžil s Chelsea štvorročný kontrakt.

Po zápase Mourinho tiež kritizoval svoj lekársky tím na čele s atraktívnou lekárkou Evou Carneirovou.
„Nech ste chlapec, lekár alebo sekretárka, musíte mať na lavičke cit pre hru, “ začal domáci kouč so svojou analýzou.

Nahnevala ho situácia zo záveru zápasu, keď ostal na zemi ležať stredopoliar Eden Hazard a lekársky tím Chelsea ho išiel na ihrisko ošetriť. Hráč tak musel ísť automaticky za čiaru a domáci boli krátko v oslabení o dvoch hráčov, pričom takmer inkasovali.

Čech sklamal

„Keď idete na ihrisko, musíte mať istotu, že je hráč vážne zranený. Bol som si istý, že tam nie je problém. Bolo vidieť aj z lavičky, že Hazard bol iba unavený. Ale naša lekárka bola naivná a v tej chvíli sme museli hrať s ôsmimi hráčmi v poli. Nádej na záverečnú šancu bola fuč,“ mračil sa Mourinho.

Petr Čech nastúpil v prvom ligovom zápase za Arsenal proti West Hamu, ale spokojný byť nemôže.
Opäť sa ukázalo, že jeho najväčšou slabinou je vybiehanie a odhad pri dlhších centroch.

Po štandardnej situácii West Hamu chcel vyboxovať center, ale Kouyate bol pri lopte skôr a prehlavičkoval ho. Aj v druhom polčase Čech inkasoval po strele, ktorá sa možno dala chytiť. Arsenal ašpirujúci na titul doma prekvapujúco prehral 0:2.

Zostrih zápasu.

Lekársky tím konal impulzívne

Mourinho na pozápasovej tlačovej konferencii nekritizoval svojich hráčov, ale pustil sa do lekárskeho tímu na čele s Evou Carneirovou.

Portugalčana nahnevala situácia zo záveru zápasu, keď ostal na zemi ležať belgický stredopoliar Eden Hazard a lekársky tím Chelsea ho išiel na ihrisko ošetriť. Hráč tak musel ísť automaticky za čiaru a domáci boli krátko dvojnásobnom oslabení, pričom takmer inkasovali.

"Nebol som spokojný s mojím lekárskym tímom. Musia citlivejšie posúdiť situáciu. Konali impulzívne a vbehli na ihrisko neuvážene. Majú tam ísť len keď je hráč vážne zranený a bol som si istý, že Eden nemal vážny problém," kritizoval Mourinho.

Výkon rozhodcov nekomentoval

K rozhodcom sa tentokrát vyjadriť odmietol, aj keď sa mu nepáčila situácia, keď Courtois v 52. minúte v šestnástke fauloval Bafetimiho Gomisa.

Rozhodca Michael Oliver nariadil jedenástku, Belgičana vylúčil a faulovaný Gomis z bieleho bodu vyrovnal na 2:2.

"K rozhodcom sa nebudem vyjadrovať. Prvýkrát sa pokúsim ovládať sám seba. Je to prvý deň, kedy nás takto potrestali, ale nebol by to prvý deň, čo by som si otvoril ústa," povedal Mourinho.

Hráči Swansea sa mohli stať len druhým tímom z Premier League, ktorý počas pôsobenia portugalského kouča v Chelsea dokázal vyhrať na Stamford Bridge. Minulý rok v apríli sa to podarilo Sunderlandu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho kritizoval lekárov Chelsea. Na ihrisko vbehli neuvážene