Mohutný finiš Svitu prišiel neskoro

Katastrofálny úvod. Iskra Svit nezachytila proti Leviciam začiatok zápasu.
Katastrofálny úvod. Iskra Svit nezachytila proti Leviciam začiatok zápasu. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|18. jan 2016 o 00:00

Dve tváre ukázali v domácom súboji s Levicami basketbalisti Svitu.

Po katastrofálnom úvode sa postupne naštartovali ku kvalitnému výkonu, ktorý však už na víťazstvo nestačil.

SVIT. Po prvej štvrtine svietil na ukazovateli skóre stav 7:22, čo neveštilo pre Iskru nič dobré. Keď bolo v závere tretej časti 39:60, vyzeralo to na poriadny debakel.

Po oddychovom čase domáceho trénera Juga však jeho hráči nastúpili na ihrisko ako vymenení. Rýchlo stiahli na 60:65 a rodila sa dráma.

Záver si už ale skúsení hostia ustrážili a vyhrali o desať bodov.

„Gratulujem Leviciam. Veľmi zle sme začali, nevedeli sme sa presadiť v útoku, ani obrana nám príliš nefungovala. Od druhej štvrtiny sme sa výrazne zlepšili, stálo nás to ale veľa energie, aby sme sa vrátili do zápasu. Dokázali sme sa dotiahnuť na rozdiel piatich bodov, potom sme ale znovu urobili viacero hrubých chýb. Káder sa nám obmenil, musíme pracovať s novými hráčmi. Čakajú nás dva dôležité duely s Karlovkou a Nitrou,“ povedal tréner Svitu Rudolf Jugo.

„Úvod sme mali katastrofálny. Strácali sme veľa lôpt, trápili sme sa v útoku. Veľa pozícii sme zahodili spod koša. Od druhej štvrtiny sme zagresívnili obranu, dokázali sme sa dotiahnuť na rozdiel niekoľkých bodov. Hlúpymi stratami sme súpera držali v náskoku. V oboch domácich stretnutiach s Levicami sme sa presvedčili, že sa s nimi dá hrať. Musíme sa však vyvarovať chýb. Na tréningoch na ne stále upozorňujeme,“ povedal pivot Iskry Svit Boris Belavý.

Sýkora: Netriasli sme sa o výsledok

Kvalitný výkon podal v drese Levických Patriotov ostrieľaný krídelník Martin Sýkora, pre ktorého to bol v novom tíme iba druhý zápas.

„Nepovedal by som, že sme sa v závere triasli o výsledok. Taký je basketbal, je to šport. Nie vždy ide všetko podľa našich predstáv. Hrali sme si svoju hru, udržali sme náskok, ktorý sme si vytvorili v úvode. Takúto drámu sme určite nechceli ani pre našich divákov, ktorí sem prišli. Domáci nemali čo stratiť, Umipig to vzal na seba. Nebolo to ale o jednej strele, kontrolovali sme to. Pre mňa to bol po príchode do Levíc druhý zápas, mám v tomto tíme svoje úlohy. Zatiaľ sa spoznávame, dúfam, že malou mierou pomôžem družstvu k lepším výsledkom,“ skonštatoval Sýkora.

„Vedeli sme, že proti Svitu to na jeho palubovke nebude vôbec ľahké. Domáci bojovali až do konca, mali energiu. Umipig odohral výborné stretnutie, je to kvalitný hráč. Pre divákov to bol veľmi dobrý zápas. Našou taktikou je vždy začať a hrať agresívne, dnes nám to vyšlo. Okrem piatich minút som s výkonom našich hráčov spokojný. Podali sme tímový výkon, dali sme do toho všetko,“ pochválil svojich zverencov tréner Levických Patriotov Teo Hojč.

Výsledky – streda: BC Prievidza – Iskra Svit 88:60 (44:31), najviac bodov Svitu: Umipig 22, Young 9, Pipíška 7, sobota: Iskra Svit – BK Levickí Patrioti 62:72 (30:41), najviac bodov Svitu: Umipig 26, Božovič 12, Belavý 6.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mohutný finiš Svitu prišiel neskoro