Mohutný finiš Iskre Svit nestačil

Tesná domáca prehra. Svit podľahol Komárnu 91:93.
Tesná domáca prehra. Svit podľahol Komárnu 91:93. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|1. dec 2014 o 00:00

Tretiu domácu prehru utŕžili basketbalisti Iskry Svit, keď v dramatickom súboji podľahli Komárnu tesne o dva body.

Výborná záverečná štvrtina v podaní Svitu už na otočenie výsledku nestačila.

SVIT. Podtatranci nastúpili na stretnutie bez trojice hráčov. Vojtek má zlomené rebro, Míčka je po chorobe a v zostave absentoval aj Dratva.

Napriek tomu začali domáci dobre a v 5. minúte viedli 12:7. Ako sa však neskôr ukázalo, bolo to ich najvyššie vedenie v celom zápase.

Od tohto momentu vzali opraty duelu do svojich rúk hostia, ktorí si vypracovali až 16-bodové vedenie. V 19. minúte vyhrávalo Komárno 44:28. Domáci však nezložili zbrane a postupne ukrajovali z náskoku svojho súpera.

Hoci ešte v 32. minúte prehrávali o 14 bodov (58:72), v 38. to už bolo 84:83 pre Svit. Vyzeralo to na veľký obrat, 90 sekúnd pred koncom vyhrávali „medvede“ o dva body (86:84). Záverečnú zápletku však lepšie zvládli hostia, ktorí triumfovali 93:91.

„Začali sme dobre, ale po asi piatich minútach sme začali zle brániť strelcov súpera spoza trojkového oblúka. Naše útočné akcie sme neriešili tak, ako sme sa dohodli. Po prvom polčase sme prehrávali o desať bodov a bolo ťažké vrátiť sa spať. Napriek tomu sa nám to podarilo a v závere sme mali všetko vo svojich rukách. Opäť sme však nezakončili útoky tak, ako sme si povedali a rozhodujúca akcia nám nevyšla. Gratulujem Komárnu k víťazstvu. Urobíme všetko preto, aby sme v stredu v Leviciach podali lepší výkon,“ povedal nám tréner Iskry Svit Rudolf Jugo.

Jankovič si to užíval

V hosťujúcom drese sa výborným výkonom prezentoval Saša Jankovič, ktorý ešte v uplynulej sezóne pôsobil vo Svite.

„Vo Svite sa hrá vždy ťažko, preto sme radi, že sme tu vyhrali. Domáci majú dobrý tím, nového rozohrávača, určite ešte pôjdu vyššie. Nie prvýkrát sa nám stalo, že sme si skomplikovali dobre rozohraný duel. Svit to hneď využil, dal nám nejaké trojky a takmer otočil zápas. Mali sme aj šťastie, rozhodla jedna lopta v závere. Mne sa hralo dobre, hral som tu v uplynulej sezóne, mám tu veľa kamarátov. Svit stále ostane v mojom srdci, teraz ale bojujem za Komárno,“ konštatoval Jankovič, ktorý bol s 24 bodmi najlepším strelcom stretnutia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mohutný finiš Iskre Svit nestačil