Móder: Pred 40 rokmi sme v Škótsku schytali trojku a dobre nás aj vymastili

Neusmažia sa v škótskom pekle? Verme, že dôvod na podobnú radosť bude mať slovenský tábor aj dnes večer v Glasgowe.
Neusmažia sa v škótskom pekle? Verme, že dôvod na podobnú radosť bude mať slovenský tábor aj dnes večer v Glasgowe. (Autor: tasr)
Daniel Dedina|5. okt 2017 o 00:00

Anketa osobností o zápase roka.

KOŠICE. Vo štvrtok o 20.45 hod. to vypukne. V Glasgowe na seba narazia futbalové reprezentácie Škótska a Slovenska, priami konkurenti v boji o barážovú priečku v kvalifikácii MS 2018.

KOŠICE. Jozefovi Móderovi, Vladislavovi Zvarovi a Stanislavovi Šestákovi, trom výrazným futbalovým persónam úzko spätým s východným Slovenskom, zástupcom rôznych generácií, sme pred duelom Škótsko – Slovensko položili nasledovné otázky:

1. Aký zápas očakávate a aký je váš tip na konečný výsledok?

2. V Hampden Parku sa očakáva poriadny divácky kotol. Pred akou najbúrlivejšou kulisou ste hrali vy?

3. Postúpi podľa vás Slovensko na budúcoročný svetový šampionát?

Józef Móder, majster Európy 1976

1. „Je to posledný veľký krok, ktorý by naši chlapci mali zvládnuť. Čaká nás ale kvalitný a veľmi nepríjemný súper. Nepochybujem o tom, že tréneri i hráči ho majú veľmi dobre prečítaného. Verím, že naša kultivovaná hra a technické schopnosti hráčov budú sláviť úspech. Do úvahy prichádza trojtip, ale presný výsledok netipujem.“

2. „Škótske prostredie poznám z vlastnej skúsenosti. Pred 40 rokmi sme tam schytali trojku a dobre nás aj vymastili. Ja som striedal už v polčase, Jožo Čapkovič utrpel zlomeninu spánkovej kosti. Vyše 50-tisícový kotol dokáže urobiť divy. Myslím si však, že máme dostatočne skúsené mužstvo, hráči hrávajú vo vyspelých ligách pred plnými tribúnami, na búrlivé prostredie sú zvyknutí. Verím, že to zvládneme. Veľmi by nám pomohlo, ak by sa nám podarilo skórovať rovnako ako v Anglicku. Prvý gól s veľkou pravdepodobnosťou rozhodne o priebehu stretnutia.“

3. „Zápas v Škótsku je hop alebo trop, remíza príliš toho nerieši. Z tohto pohľadu by bolo ideálne dnes vyhrať.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Móder: Pred 40 rokmi sme v Škótsku schytali trojku a dobre nás aj vymastili