Mišina zatiaľ hľadá brankársku pohodu

Brankár Štefan Mišina.
Brankár Štefan Mišina. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|13. aug 2015 o 00:00

Po odchode Ladislava Šalamona museli v MFK Rožňava nájsť brankársku náhradu.

Po odchode Ladislava Šalamona museli v štvrtoligovom MFK Rožňava nájsť brankársku ná– hradu. Voľba padla na skúseného Štefana Mišinu, ktorý bol roky oporou Družstevníka Gemerská Poloma.

ROŽŇAVA. Brankárskou jednotkou MFK Rožňava sa stal na konci júla. Ako sa to zomlelo?

„V Gemerskej Polome veci okolo futbalu už nefungovali, ako by mali. Bolo mi jasné, že po rokoch budem musieť zmeniť klubové farby. Po odchode Lacka Šalamona prišla ponuka z MFK Rožňava, ktorú som, samozrejme, ihneď začal zvažovať. Odohral som s mužstvom niekoľko prípravných stretnutí a rozhodol som sa pre Rožňavu,“ uviedol nový brankár MFK Rožňava Štefan Mišina.

O jeho odchode z Gemerskej Polomy sa hovorilo v zákulisí už skôr.

Spomínali sa Dobšiná či Moldava n/B. Nakoniec z toho bola Rožňava. Čo rozhodlo v jej prospech?

„Ako všetci vieme, novým štatutárom klubu MFK Rožňava sa stal Michal Domik. Pod jeho vedením v klube FA Dovaj futbalovo vyrastal môj syn Filip, takže Michala už nejaký ten rok poznám. Viem, že sa naňho môžem spoľahnúť na ihrisku, ale aj v osobnom živote, o čom som sa už neraz presvedčil. Neopomeniem kolektív hráčov MFK Rožňava, v ktorom som sa v prípravných zápasoch dobre cítil. To sú dôvody, ktoré rozhodli pre Rožňavu...,“ zhrnul Mišina.

Odchytal tri zápasy

V drese MFK zatiaľ odchytal tri zápasy. Bolo ťažké naskočiť z V. ligy a po krátkej letnej prestávke do IV. ligy?

Čo bolo, resp. je pre neho v úvodných kolách najťažšie?

„Počas letnej prestávky som sa na sezónu snažil čo najlepšie pripraviť. Ťažšie ako naskočiť z V. do IV. ligy, je dobre zapadnúť do kolektívu a hlavne podávať dobré s stabilné výkony. V prvých zápasoch som sa snažil zachytať čo najlepšie a práve táto snaha mi akoby zväzovala ruky aj nohy. Zatiaľ na ihrisku neviem nájsť pre mňa potrebnú brankársku pohodu, ale verím, že to bude v každom zápase lepšie a lepšie,“ uviedol Mišina.

Ako vnímal zápasy proti Borši či Krompachom?

„Prvé dva zápasy boli dosť náročné. V Borši mužstvo hralo výborne, určite sme si zaslúžili bodovať naplno, ale futbal je už taký a po viacerých nepremenených šanciach sme inkasovali vyrovnávajúci gól a domov sme si priviezli jeden bod. V domácom zápase chlapci ukázali svoje kvality, keď v prvom polčase mužstvo Krompách viac–menej do ničoho nepustili. Zvládli aj druhý polčas a body zaslúžene ostali doma,“ pokračoval Š. Mišina.

Zanikol šport

V ostatných dňoch sa situácia v Družstevníku Gemerská Poloma skomplikovala.

Mužstvo sa odhlásilo zo súťaže, hráči odchádzajú.

Mišina prišiel do kádra v júli 2008. Vybojoval postup do V. ligy, v sezóne 13/14 ju klubu vyhral.

Ako vníma súčasnú situáciu i fakt, že budúcnosť klubu je neistá?

„Ťažko sa mi vyjadrovať ku Gemerskej Polome. Stále sa neviem zmieriť s tým, že v obci s dlhoročnou tradíciou futbal celkom zanikol. Nezanikol len futbal, zanikol šport, čo je podľa mňa v dnešnej uponáhľanej počítačovej dobe veľká škoda,“ uzavrel Š. Mišina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mišina zatiaľ hľadá brankársku pohodu