Minnesota rokuje so Sakom Koivom

Saku Koivu (11) a jeho brat Mikko by v budúcej sezóne mohli obliekať rovnaký dres.
Saku Koivu (11) a jeho brat Mikko by v budúcej sezóne mohli obliekať rovnaký dres. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. júl 2009 o 10:10

Klub NHL Minnesota Wild rokuje s fínskym centrom Sakom Koivom. Tridsaťštyriročný veterán je od stredy neobmedzeným voľným hráčom.

MINNEAPOLIS. Klub zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wild rokuje s fínskym centrom Sakom Koivom. Tridsaťštyriročný veterán, ktorý strávil celú svoju kariéru v NHL v drese Montreal Canadiens, je od stredy neobmedzeným voľným hráčom. Ak by prijal ponuku "divochov" stal by sa spoluhráčom svojho mladšieho brata Mikka.

Po tom, ako Minnesota dokázala v priebehu niekoľkých hodín nahradiť Mariána Gáboríka, ktorý dal prednosť New York Rangers, českým krídelníkom Martinom Havlátom (6 ročná zmluva na 30 mil. USD), sa chce vedenie "divochov" sústrediť na angažovanie ďalšieho špičkového centra. Tým prvým je práve kapitán tímu Mikku Koivu, ktorý bol v uplynulej sezóne pri Gáboríkovom zranení najproduktívnejším hráčom Wild.

"Máme o neho záujem. Je vynikajúci. Na trhu s voľnými hráčmi nie je mnoho centrov a určite žiadny Sakovho kalibru," komentoval situáciu generálny manažér Minnesoty Chuck Fletcher a dodal: "Bolo by prekvapujúce, keby sa rýchlo s niekým nedohodol, keďže sa o neho zaujíma 10 až 15 klubov. Cítil som, že má o nás záujem, ale dnes je pre centrov v lige mnoho dobrých príležitostí.

Saku Koivu odohral počas 13 sezón v NHL 792 zápasov, v ktorých získal 641 bodov (191+450). V play-off pridal ďalších 48 (16+32) bodových zápisov v 54 stretnutiach. Desať rokov bol kapitánom "Habs" ako prvý Európan v histórii klubu. Býval však často zranený. Vynechal väčšinu sezóny 1999/2000 pre zranenie ramena a v ročníku 2001/2002 odohral len 3 zápasy, pretože bojoval s rakovinou žalúdka.

"Je to sen všetkých rodičov, aby ich deti hrali spolu," myslí si mladší z bratskej dvojice Mikku a dodáva: "Určite by to bolo pre nás všetkých niečo výnimočné. No uvidíme, ako to nakoniec dopadne."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Minnesota rokuje so Sakom Koivom