Minčíková sa spočiatku musela zorientovať

Sportnet|15. dec 2008 o 00:00

ZA PREŠOV POSLEDNÝKRÁT V EXTRALIGE"Vraňarsko-koňarské" basketbalové derby malo zvláštnu príchuť pre rozohrávačku Prešova Janu Minčíkovú. Trénuje

ZA PREŠOV POSLEDNÝKRÁT V EXTRALIGE

"Vraňarsko-koňarské" basketbalové derby malo zvláštnu príchuť pre rozohrávačku Prešova Janu Minčíkovú. Trénuje totiž v Maxime Broker a v Eurolige za ňu aj nastupuje, no v extralige pomáha Šarišankám. Hrala teda proti svojim kolegyniam.

KOŠICE. Piatková predohrávka mala jednoznačný priebeh, žlto-modré zvíťazili 104:61.

Chcela tľapnúť súperky

"Hralo sa mi ťažko. Ani nie preto, že na druhej strane boli moje spoluhráčky, ale najmä pre ich kvalitu, hrali tvrdo a dobre bránili," uviedla J. Minčíková. Keďže trénuje v Košiciach, iba výnimočne v Prešove, kde chodí prakticky len na zápasy, musela na ihrisku poriadne rozmýšľať, koho dres má na sebe. "Na začiatku to bolo veľmi zvláštne. Keď sa košickému tímu vydarila akcia, chcela som im hneď tľapnúť ruku, až potom si uvedomila, že sú to dnes moje protihráčky. Chvíľu teda trvalo, kým som sa zorientovala." Ako však vraví, signály oboch tímov sa jej pri tom pendlovaní až tak nepletú. "S prešovskými signálmi na ihrisku nemám problémy, ale keď sa potom vraciam do Košíc, veru, musím sa trošku rozpamätávať."

Ešte Slovenský pohár

Hosťovanie v Prešove na extraligové stretnutia malo umožniť 19-ročnej nádeji, aby mohla hrávať čo najviac, keďže v košickej konkurencii by takúto možnosť nemala. Po tejto stránke to splnilo svoj účel. "Nedávno sa v Prešove menil tréner, takže to bolo také všelijaké, ale kolektív bol super. Ja som bola spokojná, i keď som to mala ťažšie pre menšiu zohratosť." Duel s Maximou Broker by mal byť pre Minčíkovú posledným extraligovým v prešovských farbách, od januára by sa mala vrátiť už na trvalo do Košíc, keďže hosťovanie jej končí. Za Prešov však ešte odohrá nadchádzajúci víkend turnaj Slovenského pohára v Infiniti aréne.

Verí, že Vilnius zvládnu

Ešte predtým, v stredu ju však čaká Euroliga v žlto-modrom drese. Na lavičke bude pripravená, či jej tréner Svitek dá šancu zasiahnuť do dôležitého domáceho súboja o tretie miesto v skupine s Vilniusom. "Bude to pre nás najdôležitejší zápas, tak dúfam, že dopadne dobre," verí hráčka, ktorá prednedávnom laborovala so zranením nohy. "Mala som silno natiahnuté lýtko, bolo to bolestivé. Vychádzalo to zo zápalu achilovky, ale už je to v poriadku."

DEFINITÍVA

V Steel aréne hrať nebudú

KOŠICE. Známe je už konečné rozhodnutie zástupcov Maximy Broker ohľadom možnosti odohrať zápas prvého kola play-off Euroligy 30.januára v Steel aréne. V stánku pre vyše 8 000 divákov sa basketbal hrať nebude. "Prvý zápas sa hrá v utorok, odveta doma už v piatok. Obaja možní súperi Valencia i Jekaterinburg sú tak ďaleko, že budeme určite cestovať celý pondelok tam a celú stredu späť. Na to, aby sme pripravili akciu v Steel aréne, nám iba dva dni, teda štvrtok a piatok určite nestačia," vysvetlil generálny manažér Maximy Broker Daniel Jendrichovský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Minčíková sa spočiatku musela zorientovať