Mikuláš Tóth na adresu kamaráta: Kolbas nebude musieť platiť

Nedávni spoluhráči z VSS. Vpravo Mikuláš Tóth z Lokomotívy, v strede Jaroslav Kolbas z Trebišova.
Nedávni spoluhráči z VSS. Vpravo Mikuláš Tóth z Lokomotívy, v strede Jaroslav Kolbas z Trebišova. (Autor: fb Amatérske fotky Slavoj Trebišov)
Daniel Dedina|22. aug 2017 o 00:00

V 4. kole II. ligy boli úspešnejší futbalisti Lokomotívy Košice.

TREBIŠOV/KOŠICE. Vo východniarskom súboji 4. kola II. ligy boli úspešnejší futbalisti Lokomotívy Košice. V Trebišove zvíťazili 1:0.

Rozhodol o tom gól stopéra Lukáša Horvátha dve minúty pred prestávkou.

Hoci na papieri bol favoritom košický tím, prognózy hovorili tiež o tom, že to na Zemplíne nebude mať jednoduché.

Slavoj ťahal unikátnu devätnásťzápasovú domácu víťaznú šnúru, hoci drvivú väčšinu výhier dosiahol na treťoligovej úrovni.

Naposledy ťahal pred vlastnými fanúšikmi za kratší koniec povrazu ešte v novembri 2015.

Premožiteľa v dlhodobej súťaži nenašiel viac než rok a pol.

Počin Bardejovskej Novej Vsi z ešte predtransformačného obdobia trebišovského futbalu teraz zopakovala Lokomotíva Košice.

Bodov mohli mať aj viac

„Sme sklamaní z toho, že sme doma vyšli naprázdno. Vedeli sme, že nastúpime proti kvalitnému súperovi, ktorý disponuje silným kádrom, napriek tomu sme verili minimálne v zisk bodu. Nášmu mužstvu nemožno uprieť snahu. Hoci Lokomotíva si vypracovala viac šancí, zápas mohol skončiť aj remízou. Bolo to asi o jednom góle a ten strelili Košičania. Musíme dať hlavy hore, stále je len začiatok sezóny a všetko sa len rozbieha. Od včera už myslíme na duel v Bardejove,“ vravel kapitán a najskúsenejší hráč Slavoja Trebišov Jaroslav Kolbas.

Nováčik má po štyroch kolách na konte tri body za domácu výhru so žilinským béčkom, ktorú v nadstavenom čase zabezpečil práve Kolbas.

„Nedá sa hovoriť o konkrétnych bodových plánoch, musíme ísť krok po kroku. Druhá liga je kvalitnejšia než minulý rok, prvoradým cieľom je pre to záchrana. Na konte sme mohli mať aj viac než tri body, v oboch doterajších zápasoch vonku sme podali slušné výkony. Škoda najmä súboja v Seredi, kde sme nevyužili tri tutovky a nakoniec sme prehrali.“

Pri návrate zavážila serióznosť

Po neslávnom konci FC VSS Košice nešiel Jaroslav Kolbas do neznáma, práve naopak.

Rozhodol sa pre návrat do materského klubu, v ktorom sa učil futbalovej abecede. V jednej šatni teraz sedáva aj s mladším bratom, brankárom Erikom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mikuláš Tóth na adresu kamaráta: Kolbas nebude musieť platiť