Mikela a hráčov Tottenhamu rasisticky urážali

SITA|21. sep 2012 o 13:59

Anglické futbalové kluby účinkujúce v európskych pohárových súťažiach riešia problémy s rasistickými prejavmi voči svojim hráčom tmavej pleti.

LONDÝN.

Londýnska Chelsea požiadala políciu, aby vyšetrila útoky proti stredopoliarovi Johnovi Obi Mikelovi, ktorého pred rasistickým komentármi nahnevaných fanúšikov na sociálnej sieti nezachránilo ani ospravedlnenie za chybu v stredajšom zápase Ligy majstrov s Juventusom Turín. Nigérijčan desať minút pred koncom na svojej polovici nepresne rozohral a vzápätí celkom nekoncentrovaný pustil cez svoj priestor kolmú prihrávku Claudia Marchisia na striedajúceho Fabia Quagliarellu, ktorý poľahky prekonal Petra Čecha a vyrovnal na 2:2. Mikel bol pre príspevky kritikov nútený zrušiť svoj účet na sociálnej sieti Twitter. "Informovali sme políciu a žiadame vyvodenie prísnych dôsledkov," uviedol klub vo svojom vyhlásení.

Vo štvrtok sa zase vyznamenali fanúšikovia rímskeho Lazia, ktorí počas zápasu Európskej ligy UEFA na ihrisku Tottenhamu Hotspur (0:0) opičími zvukmi provokovali domácich futbalistov Jermaina Defoa, Aarona Lennona a Androsa Townsenda. Tréner "kohútov" André Villas-Boas síce rasistické útoky nezaznamenal, ale očakáva, že prípadu sa bude venovať Európska futbalová únia. "Spolieham sa na príslušné inštitúcie, že záležitosť vyšetria," uviedol portugalský kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mikela a hráčov Tottenhamu rasisticky urážali