Michalovský krátky proces s nováčikom

Radosť michalovských strelcov. Vpravo Artem Jevľanov, chrbtom otočený Filip Serečin.
Radosť michalovských strelcov. Vpravo Artem Jevľanov, chrbtom otočený Filip Serečin. (Autor: Jaroslav Čúrny)
Sportnet|16. aug 2010 o 00:00

MFK Zemplín už do prestávky viedol nad Sencom 4:0 a nebyť smoly v koncovke i vylúčenia stopéra Vajdu, mohli domáci vyhrať i výraznejšie.



MICHALOVCE. MFK Zemplín pod vedením českého trénera Vlastimila Petrželu napreduje. Zjavný výkonnostný progres Michaloviec sa prejavil hlavne v prvom polčase sobotňajšieho duelu proti SFM Senec. Domáci súperovi nedali dýchať, strelili štyri góly a na strely vyhrali prvú polovicu zápasu 9:0! Dôvodov, prečo Michalovce nepokračovali v takomto trende aj po prestávke bolo viacero, najpodstatnejším však bolo vylúčenie stopéra Vajdu. "To bola hlúposť najhrubšieho kalibru. Najprv spravil chybu a potom zozadu zbytočne fauloval. Pochopil by som to, keby bol stav nerozhodný, ale pri vedení 4:0?! Bola v tom jeho neohrabanosť a pomalosť. Celú zostavu som potom musel prekopať, dole išli dvaja ofenzívni hráči. Nebolo to už ono," konštatoval Vlastimil Petržela.

Relatívna spokojnosť

Český tréner MFK Zemplín si pochvaľoval víťazstvo a ironicky aj fakt, že jeho tím aj napriek tomu, že vyhral 4:1, strelil až päť gólov... "Nedokážem si vysvetliť, čo v 78. minúte vyvádzali obranca Janek a brankár Pillár. Dali si gól ako malí chlapci na sídlisku. Asi na nich príliš pražilo slnko...," typicky petrželovsky glosoval tréner, ktorému opäť dokonale vyšli štandardné situácie. Po dvoch z nich viedli Michalovice už po štvrťhodine 2:0. "Som rád, že nám to vyšlo, na tréningoch to poctivo drilujeme. Bolo tam však oveľa viac situácií, po ktorých sme mohli skórovať. 4:0 je pekné, ale mohlo byť aj dvakrát toľko! Hru Senca som si dôkladne preštudoval, videl som všetky jeho zápasy a vyšiel mi zámer udrieť na začiatku. Z tohto pohľadu som spokojný," doplnil Vlastimil Petržela, ktorý napokon nemohol rátať so svojím krajanom a bývalým zverencom zo žižkovskej Viktórie, Lubošom Hruškom.

Teší sa na favoritov

MFK Zemplín sa najbližšie predstaví v Petržalke, potom hostí doma Trenčín, medzitým ho čaká pohárový súboj doma proti Trebišovu. "Teším sa na to! Hlavne v majstrovskej súťaži sú to dva krásne zápasy. Dúfam, že na Trenčín už príde viac ľudí, doteraz asi dávali prednosť neďalekej Šírave," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovský krátky proces s nováčikom