Medvede zo Svitu hostia Spišiakov

Podtatranské derby. Iskra Svit dnes hostí Spišiakov.
Podtatranské derby. Iskra Svit dnes hostí Spišiakov. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|24. okt 2015 o 00:00

Pod Tatrami sa môžu basketbaloví fanúšikovia tešiť na podtatranské derby.

Do Svitu v sobotu pricestuje Spišská Nová Ves.

SVIT. V úvode sezóny sa oba celky ešte iba hľadajú. Pohybujú sa na chvoste tabuľky. Iskra má na svojom kontre jediné víťazstvo, Spišiaci na svoj premiérový triumf ešte stále čakajú.

V ostatnom kole sa oba tímy spod Tatier konfrontovali s Interom Bratislava. Spišiaci v stredu kapitulovali na domácej palubovke o priepastných 52 bodov (50:102).

Iskra potrápila v predohrávke deň predtým Inter oveľa viac. Polčas vyhrala 37:32, aby nakoniec prehrala o 11 bodov (56:67).

„Proti veľmi kvalitnému súperovi sme neodohrali zlý zápas. V prvom polčase sme hrali veľmi koncentrovane a dobre v obrane. V druhej polovici sme ale hrali až sterilne v útoku, hoci naša obrana naďalej fungovala. Nad vodou nás držal iba strelecky disponovaný Blagojevič. Žiaľ, hráči z lavičky sa dnes bodovo vôbec nepresadili. V druhom polčase sme nezakončili niekoľko akcií, hoci sme mali aj otvorené strelecké pozície. Na kvalitnej obrane ale môžeme stavať aj v ďalších súbojoch,“ povedal tréner Svitu Rudolf Jugo.

Inter je pod tlakom

Inter potvrdil pod Tatrami úlohu favorita, no jeho víťazstvo sa nerodilo vôbec ľahko.

„Pred zápasom bol na nás veľký tlak. Toto je Inter a ten tlak tu je vždy. Určite nám to nepomáha. V zápasoch hráme iba 40 percent toho, čo vieme na tréningu. Dôležité je, že sme ukázali charakter. Aj keď to bolo ťažké, zvládli sme to. V prvom polčase sme nepremenili päť akcií spod koša a zahodili sme veľa šestiek. To bol náš jediný problém, preto sme po prvej polovici prehrávali. Svitu prajeme v ďalších stretnutiach veľa šťastia,“ konštatoval tréner bratislavského Interu Branko Maksimovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Medvede zo Svitu hostia Spišiakov