Matt šiestym Rakúšanom, ktorý pre zranenie nepocestuje na ZOH

TASR|20. jan 2002 o 19:03

Kitzbühel 20. januára (TASR) - Úradujúci majster sveta v slalome Rakúšan Mario Matt prišiel o možnosť štartovať na ZOH 2002 v Salt Lake City pre zranenie ...

Kitzbühel 20. januára (TASR) - Úradujúci majster sveta v slalome Rakúšan Mario Matt prišiel o možnosť štartovať na ZOH 2002 v Salt Lake City pre zranenie ramena, ktoré utrpel v nedeľňajšom slalome Svetového pohára v Kitzbüheli. Matt si najskôr rameno ľahko poranil v tréningu a pri nedeľňajšom štarte si ho vykĺbil. Navyše si poranil väzy v ramene a zlomil kosť v nadlaktí.

Napriek tomu však i so zranením dokončil 1. kolo s deviatym najrýchlejším časom. V nedeľu večer by sa mal podrobiť operácii v innsbruckej nemocnici.

Podľa hovorcu rakúskeho tímu príde dvadsaťdvaročný Matt o účasť na ZOH 2002 a po Hermanovi Maierovi je to ďalšia citeľná strata pre Rakúsko. Začiatkom týždňa navyše stratil šancu zúčastniť sa na zimnej olympiáde Josef Strobl, ktorý si pri tréningu zjazdu poškodil väzy v kolene a rozštiepil kosť.

Pre rozličné zranenia sú až do konca sezóny vyradení ďalší traja Rakúšania Werner Franz, Rainer Salzgeber a Heinz Schilcheger.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Matt šiestym Rakúšanom, ktorý pre zranenie nepocestuje na ZOH