Česko
Česko
Majstrovstvá Európy
22.06.2021, Skupina D
0 - 1
0:1
Anglicko
Anglicko

Angličanom budú proti Čechom chýbať dvaja hráči Chelsea

Mason Mount (vpravo) v zápase Anglicko - Škótsko na EURO 2020.
Mason Mount (vpravo) v zápase Anglicko - Škótsko na EURO 2020. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. jún 2021 o 16:43

V hre je víťazstvo v základnej skupine.

LONDÝN. Anglická futbalová reprezentácia nastúpi v utorkovom zápase proti Česku v základnej D-skupine EURO 2020 bez Masona Mounta a Bena Chilwella.

Obaja súperi už majú istotu postupu do osemfinále, londýnsky duel však rozhodne o tom, z ktorej pozície pôjdu ďalej.

Dôvodom na vynútenú absenciu spomenutého dua je blízky kontakt so škótskym reprezentantom Billym Gilmourom, ktorý mal pozitívny test na koronavírus.

Mount aj Chilwell následne síce mali negatívne výsledky testov, no Angličania ich ešte v pondelok izolovali z preventívnych dôvodov do konca týždňa.

Mount aj Chilwell sa po piatkovom súboji medzi reprezentáciami Anglicka a Škótska zhovárali s klubovým spoluhráčom z FC Chelsea Gilmourom. A až v pondelok 28. júna uplynie desať dní od kontaktu tejto trojice.

Zaujímavosťou je, že ani jeden zo spoluhráčov nakazeného futbalistu z národného tímu do karantény putovať nemusel.

"Nechcem z toho robiť drámu pre Škótsko, ale keď napríklad zdieľate jednu šatňu a do izolácie ísť nemusíte, o čom to vlastne je? Správnu odpoveď na túto otázku nepoznám," poznamenal kouč anglického výberu Gareth Southgate.

Mason Mount a Ben Chilwell počas izolácie nebudú len zavretí v hotelových izbách, ale na základni anglického mužstva majú vyhradené priestory a v nich sa budú pripravovať individuálne.

Stredopoliar Mount pod koučom Southgatom nastúpil v základnej zostave v desiatich z ostatných dvanástich duelov Angličanov, krajný obranca Chilwell na európskom šampionáte ešte do hry nezasiahol.

Triumf nad Českom by Albiónu zabezpečil prvé miesto v skupine a osemfinále by odohral v utorok 29. júna. Ak by Anglicko skončilo druhé, hralo by v pondelok, čo by znamenalo, že Mount a Chilwell by ešte nemohli hrať.

Viac o EURO 2020 / 2021

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Angličanom budú proti Čechom chýbať dvaja hráči Chelsea