Fehérváry o rivalite s Crosbym: Myslím, že ma trochu nenávidí

Martin Fehérváry a Sidney Crosby po zrážke s brankárom Casey DeSmithom.
Martin Fehérváry a Sidney Crosby po zrážke s brankárom Casey DeSmithom. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. jún 2023 o 16:13

Slovenský obranca si svoju rolu v tíme užíva.

NEW YORK. Slovenský hokejista Martin Fehérváry si myslí, že kapitán Pittsburghu Sidney Crosby ho nemá príliš v láske.

Dvadsaťtriročný obranca Washingtonu Capitals v rozhovore pre portál The Hockey News uviedol, že vo vzájomných dueloch sa vždy niečo udeje, no svoju rolu v tíme si užíva.

Penguins patria dlhé roky medzi rivalov Capitals, v uplynulých rokoch pútali na seba pozornosť najmä kapitáni Sidney Crosby a Alexander Ovečkin.

Fehérváry si však myslí, že sa situácia zmenila a "terčom" tridsaťpäťročného Kanaďana je práve on. "Myslím, že ma trochu nenávidí," odpovedal s úsmevom: "V každom zápase sa medzi nami niečo dialo."

Trojnásobný držiteľ Stanleyho pohára si pri prvom incidente vybil frustráciu na slovenskom mladíkovi, keď "tučniaci" podľahli Washingtonu 1:6.

Kanadský center v tretej tretine neudržal nervy a v osobnom súboji odhodil Fehérváryho do mantinelu, pričom vyviazol bez trestu. Vzájomnú potýčku mali obaja aj o rok neskôr.

Fehérváry si vybojoval v zostave Washingtonu stabilné miesto a patrí medzi lídrov defenzívy. V uplynulých dvoch ročníkoch profiligy sa zaradil k najčastejšie "hitujúcim" hráčom.

"Myslím si, že toto je moja úloha. Chcem byť hokejista, proti ktorému sa hrá ťažko, páči sa mi to," povedal slovenský reprezentant a účastník troch svetových šampionátov.

Fehérvárymu vypršal po sezóne trojročný nováčikovský kontrakt a má štatút obmedzeného voľného hráča. Očakáva sa, že rokovania o novej zmluve sa čoskoro rozbehnú, pričom generálny manažér klubu Brian MacLellan v marci povedal, že slovenský bek bude zohrávať kľúčovú úlohu v budúcnosti Capitals.

"Veľmi sa nám páči jeho pokrok. Bude dôležitou súčasťou našej organizácie aj v budúcnosti. Spolu s Rasmusom Sandinom budeme mať dvoch mladých obrancov, okolo ktorých môžeme budovať tím. Budú veľkou súčasťou mužstva na mnoho ďalších rokov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fehérváry o rivalite s Crosbym: Myslím, že ma trochu nenávidí