Marián Hossa už korčuľuje, hrať by mal ešte tento mesiac

Marián Hossa medzi fanúšikmi Chicaga Blackhawks.
Marián Hossa medzi fanúšikmi Chicaga Blackhawks. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. nov 2009 o 14:20

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa už nevie dočkať návratu na ľad po zranení ramena.

Slováci v NHL

GLENDALE. Počas štvrtkového ranného rozkorčuľovania svojho tímu Chicago Blackhawks pred zápasom s Phoenixom sa takmer zapojil do malého súboja medzi svojimi spoluhráčmi.

"Chalani hrali 5 na 5 a keď to začalo medzi nimi iskriť, nedokázal som sedieť na lavičke a chcel som skočiť na ľad. Spýtal som sa trénera, či môžem, no on povedal, že ešte nie," opísal pondelkový zážitok Hossa.

Tridsaťročný slovenský krídelník už korčuľuje na tréningoch Chicaga so spoluhráčmi, no zatiaľ má zakázané ísť do fyzických súbojov.

"Pri týchto zraneniach treba byť opatrný. Čakám veľmi dlho na návrat a nechcem ho zbytočne ohroziť. Cítim, že moje rameno je stále silnejšie. Na ľade sa cítim čoraz lepšie. Ale kým rameno úplne spevnie, ešte to pár týždňov potrvá," dodal Marián Hossa.

Hossa vyvesí vlajku pred zápasom MLS

Tridsaťročný krídelník v sobotu slávnostne vyvesí vlajku pred zápasom play-off profesionálnej futbalovej súťaže MLS medzi Chicago Fire a New England Revolution.

halak.jpg

Informuje o tom denník Chicago Tribune. Marián Hossa sa pravdepodobne na veľmi dlhý čas stal obyvateľom Chicaga, keď v lete podpísal dvanásťročnú zmluvu s Blackhawks. Slovenský útočník sa stále zotavuje z operácie ramena, do zápasového kolotoča NHL by mohol naskočiť v závere novembra.

Halák opäť na striedačke, trápia ho slabiny

Návrat slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka medzi tri žrde tímu zámorskej NHL Montreal Canadiens je ohrozený. Dvadsaťštyriročný gólman má podľa Montreal Gazette problémy so slabinami a v bránke "Habs" sa v najbližších dueloch neobjaví.

Menšie bolesti v oblasti slabín však nie sú natoľko vážne, aby zabránili Halákovi kryť na striedačke chrbát tímovej jednotke Careymu Priceovi. Slovenský reprezentant sa do bránky Montrealu postavil v tejto sezóne v ôsmich dueloch, v jednom prípade však odchytal iba 8 minút a raz iba dve kompletné tretiny.

Svatoš neboduje, ale tréner ho chváli

Hokejový útočník Marek Svatoš nemá za sebou najvydarenejší štart do nového ročníka zámorskej NHL. V doterajšom priebehu sezóny nazbieral slovenský reprezentant v drese Colorada v pätnástich dueloch iba 4 kanadské body za tri góly a jednu asistenciu. Aj napriek týmto nie príliš impozantným číslam však má tento odchovanec košického hokeja dôveru trénera Avalanche Joea Sacca.

svatos.jpg

"Jeho výkonnosť je vysoká. Všimol som si, že v uplynulých zápasoch najčastejšie zbieral puky. Dobre napáda a celkovo si veľmi dobre plní všetky úlohy, ktoré dostáva," poznamenal Sacco a pokračoval: "V posledných stretnutiach som k jeho hre nemal výhrady. Jeho prístup je príkladný. Aj keď sa nedarí jemu alebo tímu, stále sa snaží ísť naplno."

Slovenskému krídelníkovi sa v stredajšom zápase proti Phoenixu podarilo ukončiť negatívnu sériu, počas ktorej nebodoval v deviatich dueloch v rade. "Kojotom" strelil Svatoš víťazný gól a stal sa druhou hviezdou zápasu.

"Konečne sa mi podarilo dať gól. Ako tím sme si vytvorili veľa šancí. Verím, že sa to bude z mojej strany iba zlepšovať. Na ľade som sa cítil veľmi dobre. Snažím sa neznepokojovať v momentoch, keď mi to veľmi nejde, a do každého zápasu vstupujem pozitívne naladený," povedal pre Denver Post Marek Svatoš a dodal: "Som veľmi rád, že sa mi teraz vyhýbajú zranenia. V minulosti som absolvoval operáciu kolena a pred sezónou som sa snažil pripraviť čo najlepšie, aby som minimalizoval možnosť zranenia."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa už korčuľuje, hrať by mal ešte tento mesiac