Marián Hossa plánuje návrat na stredu. Proti San Jose

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: sita)
SITA|24. nov 2009 o 10:07

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa po operácii ramena, ktorú absolvoval v lete, vráti na ľad v stredu, keď jeho nový tím Chicago Blackhawks nastúpi v San Jose.

SAN JOSE.

"Konečne som dospel," smial sa 30-ročný Hossa po pondelkovom tréningu a pokračoval:

"Nikdy som nehral s takými mladými chalanmi. V šatni je nesmierna zábava. Úplne iná atmosféra ako v Detroite." Na tréningu sú jeho partnermi v útočnej formácii dvadsaťjedenroční dravci "čiernych jastrabov" - krídelník Patrick Kane a center Jonathan Toews.

Hossova premiéra v drese Blackhawks v prestížnom súboji so San Jose

Slovenský kanonier sa vracia v správny čas. Chicago ťahá sériu siedmich víťazstiev, z toho posledné tri sa zrodili na šnúre po súperových klziskách.

V Západnej konferencii je druhé práve za San Jose. "Všetky systémy sú pripravené," konštatoval tréner Chicaga Joel Quenneville a pokračoval:

"Marián ešte nemôže hrať dlhý čas, ale my dúfame, že nám aj tak pomôže. Cítime, že zdvihol úroveň našich tréningov. Môže urobiť zápas. Sme radi, že má chuť do hry a veríme, že s pukom ukáže veľké veci."

Hossov stredajší debut v drese Chicaga, kam prišiel pred sezónou ako voľný hráč za rekordných 62,8 milióna USD na 12 rokov, potvrdzuje aj fakt, že klub poslal na farmu Bryana Bickella.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa plánuje návrat na stredu. Proti San Jose