Marián Hossa je vo finále NHL stále bez gólu

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: AP)
SITA|3. jún 2009 o 09:30

Utorňajší tretí duel finálovej série play-off zámorskej hokejovej NHL nebol pre slovenského útočníka v službách Detroitu Mariána Hossu jednoduchý.

PITTSBURGH. Priaznivci domáceho Pittsburghu totiž počas celého zápasu dávali najavo svoj názor na predsezónny odchod Hossu z tímu "tučniakov" k "červeným krídlam". Motívom bola túžba slovenského reprezentanta získať Stanleyho pohár, to však fanúšikovia "Pens" odmietajú akceptovať. Každý dotyk 30-ročného krídelníka "ocenila" v Mallon Arena bučaním a piskotom. Pozornosť sa na slovenského hokejistu zameriavala aj z iného dôvodu.

Produktívnemu útočníkovi sa nepodarilo bodovať v druhom z troch odohraných zápasov série a gól nestrelil ani v treťom stretnutí proti svojmu bývalému klubu. "Viem, čo môžem očakávať. Špeciálne som sa na to nepripravoval. Jednoducho som sa snažil hrať," prezradil po zápase rodák zo Starej Ľubovne. Dobrou správou pre obhajcu cennej trofeje môže byť z pohľadu štatistík skutočnosť, že Marián Hossa v drese Detroitu v play-off strelil dva góly vo všetkých troch štvrtých dueloch sérií proti Columbusu, Anaheimu aj Chicagu. Potvrdiť to môže už vo štvrtok opäť na ľade pittsburskej arény.

V rozbehnutej sérii s Penguins ohrozil Hossa brankára Fleuryho jedenástimi pokusmi, ani jeden z nich si však nenašiel cestu za chrbát gólmana Pittsburghu. V treťom stretnutí sa pokúšal usmerniť do bránky letiaci puk, no napokon neuspel. "Snažil som ho zasiahnuť vo vzduchu," vysvetlil Hossa a dodal: "Ak by sa mi to podarilo, bol by to veľmi šťastný gól." V úvodných dvoch tretinách tretieho zápasu mali Red Wings streleckú prevahu, Fleury však kapituloval iba dvakrát. "Najmä v druhej časti sme mali niekoľko vynikajúcich šancí, ale nepodarilo sa nám ich dotiahnuť do konca. Samuelsson mal veľkú príležitosť, no trafil iba konštrukciu súperovej bránky," zhodnotil Hossa utorňajšie stretnutie z pohľadu Detroitu. Pittsburgh vyhral 4:2 a znížil vedenie Detroitu na 1:2 na zápasy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa je vo finále NHL stále bez gólu