Gáborík chváli tínedžera, ktorý ho prekonal: Strelil gól, aké som dával ja

Marián Gáborík.
Marián Gáborík. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat|4. feb 2021 o 15:30

Bývalý skvelý útočník kvituje úlohu mladíkov v extralige.

Ten príbeh je ako z amerického filmu. MARIÁN GÁBORÍK bol vyše dve desaťročia držiteľom rekordu najmladšieho strelca v hokejovej extralige. Pred siedmimi rokmi navštívil jeho hokejovú školu malý chlapec Dalibor Dvorský. Ten istý Dalibor Dvorský, už ako 15-ročný tínedžer skóroval proti Nitre a prekonal Gáboríkov rekord.

„Postrehol som to zo športových správ,“ priznal pre Sportnet bývalý skvelý útočník.

Ako ste zareagovali na správu, že pätnásťročný Dvorský prekonal váš rekord?
Ani som nevnímal, že stále držím nejaký rekord. Je to už poriadne dávno, čo som strelil svoj prvý gól. No a jasné, potešil som sa, že ma prekonal.

Jeho gól bol veľmi pekný. Nečakane vystrelil, takto som dal množstvo gólov počas kariéry aj ja. Teším sa zaňho, gratulujem mu.

Celý príbeh je o to krajší, že ku mne pred rokmi chodil do hokejovej školy. Bol som s ním aj na ľade, dokonca mi poslal spoločnú fotku.

Preblesol vám pred očami aj váš debutový zásah?

Samozrejme, pripomenul som si ho. Bolo to v zápase s Liptovským Mikulášom, remizovali sme 3:3. V útoku som hral s Milošom Melicheríkom a Martinom Opatovským, skóroval som bekendom. Takisto som bol košikár, mal som obrovskú radosť.

Spomenuli ste si na moment, keď bol u vás v hokejovej škole?

Nie, to bolo dávno. Navyše, za tie roky sa u mňa premleli stovky detí. Na Instagram som dal príbeh, v ktorom som mu blahoželal. Poďakoval mi a poslal tú fotku, že ju má zavesenú na stene detskej izby. Zahrialo ma to pri srdci. Je na nej ako mladé ucho, teda, stále ním je, ale tam bol dieťa, ktoré snívalo o veľkej kariére. Teraz ju naozaj štartuje.

Dalibor sa priznal, že ste boli jeho vzor. Teší vás to?

Určite áno. Náhoda zapracovala neuveriteľným spôsobom. Teším sa na moment, keď sa stretneme a podebatujeme. Som rád, že som tiež prispel k jeho rastu. Hádam sme ho počas kempu niečo naučili. Z hokejovej alebo aj inej stránky.

Dalibor Dvorský ako osemročný s Mariánom Gáboríkom.
Dalibor Dvorský ako osemročný s Mariánom Gáboríkom. (Zdroj: mgaborik12 - instagram)

Budete odteraz výraznejšie sledovať Daliborovu kariéru?

Sledoval som ju aj doteraz, ale budem ju určite vnímať ešte intenzívnejšie.

Dvorský je jeden z mnohých mladíkov, ktorí dostávajú šancu v našej extralige. Ako vnímate tento trend?

Je to dobré. Chlapcov, ktorí sa ukazujú v dobrom svetle, je viac. Marko Stacha, Martin Chromiak či Šimon Nemec ukázali aj na šampionáte hráčov do 20 rokov svoje kvality.

Hrajú medzi mužmi, výrazne im stúpa sebavedomie. Je fajn, že naše kluby dávajú týmto chlapcom priestor. A nenasadia ich len na zopár minút, aby si splnili kvótu mladých hráčov, viacerí zohrávajú dôležitú úlohu. Veľmi to kvitujem.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Gáborík chváli tínedžera, ktorý ho prekonal: Strelil gól, aké som dával ja