Maradona pochválil hru Kostariky

Maradona.
Maradona. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. jún 2014 o 15:08

Bývalý vynikajúci útočník Argentíny Diego Maradona pochválil hru Kostariky v stretnutí proti Taliansku.

RECIFE. Bývalý argentínsky futbalista Diego Maradona obdivoval nebojácny výkon Kostariky v piatkovom zápase proti Taliansku na majstrovstvách sveta v brazílskom meste Recife. Niekdajší útočník, ktorý za národný výber skóroval dovedna 34-krát, uviedol, že víťazstvo stredoamerického štátu nad "azúrovou" squadrou 1:0 je podľa neho jedno z najväčších prekvapení na XX. MS v Brazílii.

"Rovnako ako Čile, aj Kostarika vyhrala prvé dva zápasy v Brazílii vo veľkom štýle," napísal v stĺpčeku pre The Times of India bývalý skvelý kanonier.

Bavia sa futbalom

"Kostaričania sa nebáli svojich úvodných súperov. Ich stratégia bola osviežujúca. K protivníkom dostupovali s veľkou rýchlosťou. Chceli sa baviť futbalom a tým si získali na svoju stranu aj fanúšikov," uviedol Maradona.

Prvé prekvapenie Kostaričania predviedli už v prvom vystúpení na 'mundiale', keď zdolali favorizovaný Uruguaj 3:1. "Pripomína mi to Kamerun, ktorý v roku 1990 na MS v Taliansku vyhral skupinu pred tímami ako Argentína, Rumunsko a Sovietsky zväz.

Chýbal im elán

Rozdiel je v tom, že vtedy hrali Afričania defenzívne, niekedy až deštruktívne, jednoducho chceli ubrániť víťazstvo. Filozofia Kostariky je odlišná, preto sa mi ich úspech páči viac," napísal Argentínčan. Kostarika si výhrami nad Uruguajom a Talianskom zabezpečila postup medzi 16 najlepších výberov na turnaji.

Taliansko ešte môže z D-skupiny postúpiť, no v záverečnom stretnutí proti Uruguaju musí získať aspoň bod. "Hra Talianska proti Kostarike vyzerala organizovane, ale chýbal jej väčší pohyb a elán. Obrana sa dostala niekoľkokrát pod tlak. Prehra znamená, že potrebujú aspoň remízu. Zápas Talianska s Uruguajom bude vzrušujúci," uviedol v stĺpčeku Maradona.

Kostariku čaká v treťom stretnutí v základnej skupine v stredu Anglicko, pre ktoré to bude posledné vystúpenie na šampionáte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Maradona pochválil hru Kostariky