Manchester City mieri za titulom. Guardiola: Sme blízko, je to v našich rukách

Hráči Manchestru City triumfovali nad Arsenalom.
Hráči Manchestru City triumfovali nad Arsenalom. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. mar 2018 o 10:18

Hráči City dosiahli svoje najvyššie víťazstvo na pôde Arsenalu za ostatných 106 rokov.

LONDÝN. Štyri dni po nedeľňajšom finálovom zápase anglického Ligového pohára 2017/2018 sa aktéri tohto súboja stretli znova, tentoraz v Premier League, a Manchester City opäť zvíťazil nad Arsenalom Londýn rozdielom triedy 3:0.

Skóre zaujímavého stretnutia otvoril už v 15. min Portugalčan Bernardo Silva.

Upevnili si líderskú pozíciu

Náskok hostí zvýšil v 28. min jeho španielsky menovec David Silva a na 3:0 pre ManCity upravil v 33. min Nemec Leroy Sané, ktorý mal prsty aj v úvodných dvoch zásahoch.

Arsenal mohol po prestávke skorigovať nepriaznivý stav, ale gabonský rýchlik Pierre-Emerick Aubameyang nevyužil pokutový kop.

Hráči City si na Emirates Stadium upevnili líderskú pozíciu v tabuľke. Desať kôl pred koncom súťaže so 16-bodovým náskokom neochvejne kráčajú k zisku piateho majstrovského titulu v klubovej histórii.

"Sme blízko, je to v našich rukách. Toto sú posledné kroky k tomu, aby sme sa stali šampiónmi. Musíme však ísť až do konca," vyhlásil podľa BBC Sport tréner City Pep Guardiola.

Bol to Španielov 100. zápas počas pôsobenia na Britských ostrovoch.

Sané: Hrali sme kolektívne

Naopak, nad londýnskym Arsenalom sa zmráka, zo 6. pozície zaostávajú za najbližšou miestenkou do Ligy majstrov už o 10 bodov. Nádejou je však stále pôsobenie v Európskej lige.

"Na začiatku zápasu sme hrali s nízkym sebavedomím a zaplatili sme za to. Podľahli sme mužstvu, ktoré je momentálne najlepšie v Anglicku," smútil tréner Arsenalu Arséne Wenger.

Londýnčania zaznamenali jeden negatívny míľnik - v novodobej histórii Premier League (od roku 1992, pozn.) sa im predtým nestalo, že v domácom dueli inkasovali trikrát už do prestávky.

Manchester City dosiahol svoje najvyššie víťazstvo na pôde Arsenalu za ostatných 106 rokov. Ešte v novembri 1912 triumfoval v Londýne vysoko 4:0.

"Myslím si, že sme mali naozaj kvalitný prvý polčas, hrali sme kolektívne, strelili sme tri góly a každý zahral veľmi dobre," poznamenal najlepší hráč zápasu Leroy Sané.

Mladý krídelník vyzdvihol prítomnosť trénera Guardiolu. "Pracuje so všetkými hráčmi a vravieva nám, aby sme zo seba vydali maximum na tréningoch aj v zápase.

Je to naozaj dobrý tréner, pod jeho vedením sa mimoriadne zlepšujem. Keď aj zbadá nejakú chybu, vždy sa nám pokúša pomôcť, aby sme ju mohli eliminovať," doplnil 22-ročný rodák z Essenu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Manchester City mieri za titulom. Guardiola: Sme blízko, je to v našich rukách