Štvornásobná majsterka sveta Soldatovová trpí bulímiou, prerušila kariéru

Alexandra Soldatovová je štvornásobnou majsterkou sveta v modernej gymnastike.
Alexandra Soldatovová je štvornásobnou majsterkou sveta v modernej gymnastike. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. feb 2020 o 14:20

V budúcnosti chce v kariére pokračovať.

BRATISLAVA. Štvornásobná majsterka sveta v modernej gymnastike Alexandra Soldatovová si dáva pauzu vo svojej športovej kariére.

Dôvodom sú problémy s príjmom potravy. Dvadsaťjedenročná Ruska pre agentúru Tass uviedla, že trpí bulímiou, na ktorú sa aj lieči.

Pri bulímii nemajú ľudia kontrolu nad svojimi stravovacími návykmi. Doplatila na to aj Soldatovová, ktorá v septembri na súťaži v Portugalsku skolabovala a následne sa nemohla zúčastniť ani na majstrovstvách sveta v azerbajdžanskom Baku.

Jej pobyt v nemocnici, kde je pod lekárskou opaterou, však neznamená rozlúčku s kariérou navždy. Rodáčka z Sterlitamaku sa chce vrátiť do súťažného diania.

"Dala som si prestávku, ale už som vo fáze návratu. Teraz je moje nastavenie nasledovné: liečenie a žiadne náhlenie. Profesionálny šport a bulímia nejdú dokopy," uviedla Soldatovová, pre ktorú je pred tohtoročnými olympijskými hrami v Tokiu najdôležitejšie byť zdravá.

Nedávno sa v ruských médiách objavili správy, že sa pokúsila o samovraždu. Trojnásobná majsterka Európy pritom podľa vlastných slov iba vyhľadala pomoc lekárov, keď sa porezala nožom počas raňajok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Štvornásobná majsterka sveta Soldatovová trpí bulímiou, prerušila kariéru