Majiteľ Hullu chce tigre v názve klubu, nespokojných fanúšikov vyplatí

Majiteľ Hull City vidí v podobných tigrých skokoch budúcnosť. Fanúšikom sa jeho názor nepáči.
Majiteľ Hull City vidí v podobných tigrých skokoch budúcnosť. Fanúšikom sa jeho názor nepáči. (Autor: TASR / AP)
SITA|20. nov 2013 o 21:31

Sedemdesiatštyriročný obchodník Assem Allam zmenil meno spoločnosti na Hull City Tigers s cieľom spraviť klub predajnejším, tigrí prívlastok by rád pridal aj samotnému tímu.

LONDÝN. Majiteľ anglického futbalového Hull City Assem Allam je neoblomný v zmene názvu klubu na Hull Tigers. Rodák z Egypta vlastniaci britské občianstvo dokonca vyhlásil, že fanúšikov nespokojných s týmto rozhodnutím vyplatí, ak si to želajú.

Sedemdesiatštyriročný obchodník zmenil meno spoločnosti na Hull City Tigers s cieľom spraviť klub predajnejším, tigrí prívlastok by rád pridal aj samotnému tímu.

"V tejto otázke nemusí byť nijaké referendum. Ľudia na štadióne sú perfektným elektorátom," uviedol Allam a dodal: "Priaznivci môžu voliť svojimi nohami. Ak nie sú šťastní, tak nech odídu."

Proti zámeru majiteľa klubu sa ohradila skupina fanúšikov, ktorá nesie meno "City Till We Die", čo v preklade znamená "City až do smrti".

"Ohľadom tejto problematiky sme už mali obsiahly kontakt s kľúčovými ľuďmi v Anglickej futbalovej asociácii. Očakávame, že nebudú súhlasiť s nezmyselným šliapaním na hrdú históriu nášho klubu," mieni skupina priaznivcov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Majiteľ Hullu chce tigre v názve klubu, nespokojných fanúšikov vyplatí