M. Bujko o derby: Očakával som svižnejší futbal

Derby. Definitívu domácemu víťazstvu dal po rohu M. Babjak (v strede s č. 10).
Derby. Definitívu domácemu víťazstvu dal po rohu M. Babjak (v strede s č. 10). (Autor: Imrich Makó)
Sportnet|19. sep 2014 o 00:00

OcFK Dlhé Klčovo potvrdilo výborný vstup do sezóny aj proti OFK Tatran Zámutov.

V derby dvoch tímov z okresu Vranov zvíťazili domáci 3:1, čím si upevnili svoju priebežnú druhú priečku.

DLHÉ KLČOVO. Krok s Pušovcami, suverénnym lídrom IV. ligy, skupina Sever, drží po 8. kole ako druhý tím, ktorý neokúsil trpkosť prehry, už iba OcFK Dlhé Klčovo. Zverenci trénera Milana Bujka nastúpili naposledy v derby proti OFK Tatran Zámutov a súpera z Vranovského okresu zdolali 3:1.

Prvý polčas

Domáci potvrdzovali vysokú latku v ofenzíve najmä v prvom polčase, keď popri dvoch zásahoch Pavla Samselyho, ktorým predchádzali učebnicové kombinácie, mali ešte ďalšie tri výborné príležitosti.

Po zmene strán sa však obraz hry zmenil, pretože Zámutovčania sa zvýšenou aktivitou snažili dostať späť do zápasu.

Pokiaľ by mali hostia viac športového šťastia, niektorá zo situácií, v ktorej hrali hlavnú úlohu J. Matta a R. Juhás, sa pokojne mohla skončiť gólom. Naopak, keď po rohu aj s dávkou šťastia zvýšil na 3:0 M. Babjak, o osude duelu bolo rozhodnuté.

Otvorený záver síce prial ofenzívnemu futbalu, ale s výnimkou čestného úspechu M. Hanusina sa už skóre nemenilo.

„Som rád, že sme zvíťazili, lebo aj súper má svoju kvalitu, ktorú treba rešpektovať. V druhom polčase sme sa snažili hrať viac zo zabezpečenej obrany s cieľom prehustiť vlastnú polovicu, nedávať hosťom priestor a čakať na brejk či štandardku, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Trošku ma mrzí záver, kedy sme si pokazili dojem inkasovaným gólom. Osobne som od zápasu očakával svižnejší futbal ako napr. pred dvoma týždňami, keď sme hrali doma so Sp. Podhradím. Zámutovčania v priebehu posledných dvoch týždňov odohrali, vrátane pohára, štyri stretnutia a mal som pocit, že hráči na obidvoch stranách mali ťažšie nohy. Dôležité však je, že sme vyhrali a môžeme sa sústrediť na ďalšie zápasy,“ hodnotil tréner OcFK Dl. Klčovo Milan Bujko.

Úzky káder

Hostia sa v nahustenom programe trápia s úzkym kádrom. Hoci posledné domáce vystúpenia s Kračúnovcami, aj Ľuboticami zvládli so skóre 7:1, v nedeľu ťahali za kratší koniec. Zámutov musí mrzieť prvý polčas, kedy hráči nedodržiavali taktické pokyny, preto počas prestávky zdvihol kouč Peter Košuda v kabíne hlas.

Výkonom v druhom polčase si hráči Tatrana napravili chuť, ale na lepší výsledok to nestačilo. Okrem prehry mrzí hostí aj to, že k zraneným M. Bižovi a M. Stanislavskému sa pridal ešte v prvom dejstve M. Béreš.

„V prvom polčase mal súper prevahu, no pomohli sme mu k nej našimi individuálnymi chybami, keď sme nedodržali taktické pokyny, čoho výsledkom boli aj obidva góly. Po zmene strán sme sa ešte chceli vrátiť do hry a hoci sme si za stavu 2:0 vypracovali nejaké šance, na našu škodu sme ich nepremenili. Nakoniec sa nám síce podarilo znížiť, ale na zdramatizovanie to už nestačilo. Snažil som sa aspoň poprehadzovať niektoré posty a i keď sme mali pasáže, kedy sme súpera trošku pritlačili, nič to nemení na tom, že Dl. Klčovo vyhralo zaslúžene. Nemáme zlé mužstvo, len vonku trpíme na individuálne chyby. Keby sme dlhšie držali nerozhodný výsledok 0:0, mohol zápas vyzerať inak...,“ konštatoval kormidelník OFK Tatran Zámutov P. Košuda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»M. Bujko o derby: Očakával som svižnejší futbal