Najmladší Žampa je ako Juraj Slafkovský. Nechýba mu bojovnosť a dravosť

Teo Žampa.
Teo Žampa. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|10. okt 2022 o 19:00

V tíme panuje zdravá bratská rivalita.

BRATISLAVA. Najmladší z bratov Žampovcov vyhral počas prípravy na Novom Zélande preteky kategórie FIS, ktoré ho posunuli o päťsto miest v rebríčku. 

Čoskoro dvadsaťročný Teo Žampa zaznamenal za posledný rok mimoriadny progres. Aká je šanca, že sa tento rok postavia na štart Svetového pohára všetci traja bratia? 

„Pravidlá medzinárodnej lyžiarskej federácie hovoria, že musíte byť do 150. miesta na svete. Teraz som 289. Šanca je veľmi veľká. Myslím, že je to reálne už tento rok,“ prezradil mladík. 

Sezónu odštartuje v pretekoch Európskeho pohára v rakúskom stredisku Gurgl na začiatku decembra. 

„Budú to moje prvé preteky a už tam sa mi to môže podariť. Od toho sa bude odvíjať ďalšia príprava. Ak budem mať ešte jeden výrazný výsledok, mohlo by to vyjsť. Možno by stačilo bodovať,“ pokračoval. 

Mládežnícka energia 

Z najmladšieho brata majú radosť aj Adam s Andreasom, ktorí patria medzi stálice Svetového pohára. 

„Som veľmi rád, že sa k nám priblížil. Vyslovene nám šliapal na päty. Je to pre mňa skvelý impulz. Po dvanástich rokoch v prestížnom seriáli sa cítim stabilne a som rád, že ma niekto tlačí aj zozadu. 

Teo nás často podpichuje a dáva mladú energiu do tímu. Verím, že sa mu na nás podarí dotiahnuť aj v pretekoch a budeme na štarte traja,“ tešil sa z bratových výkonov Adam. 

„Rád som videl, že aj Teovi to išlo. Je to iba o trpezlivosti a treba pokračovať s tým, čo si zaumienil. Výsledky prídu,“ zhodnotil Andreas. 

V pretekoch super-G austrálsko-novozélandského pohára sa bratská trojica umiestnila na druhom, treťom a štvrtom mieste v poradí Adam, Teo a Andreas. „Tešil som sa, že ma porazil Teo. Ak by to bol Adam, bolo by to iné,“ pousmial sa prostredný z bratov. 

Posúva ich rivalita

Súrodenci sa počas prípravy neustále podpichujú a vzájomne motivujú. „Bratská rivalita je na zdravej úrovni, spoločne posúvame limity,“ povedal Teo. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Najmladší Žampa je ako Juraj Slafkovský. Nechýba mu bojovnosť a dravosť