Diagnóza sa potvrdila. Vlhová ide na operáciu, Pini verí, že v septembri bude na svahu

Mauro Pini, hlavný tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej, a manažér jej tímu Richard Galovič
Mauro Pini, hlavný tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej, a manažér jej tímu Richard Galovič (Autor: TASR)
Sportnet|22. jan 2024 o 14:09

Slovenská lyžiarka sa zranila v sobotu v Jasnej.

BRATISLAVA. Slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú čaká vo Švajčiarsku operácia. Diagnóza z víkendu sa potvrdila. Vlhová má pretrhnutý predný skrížený väz v pravom kolene a trochu poškodený meniskus

Na brífingu v Bratislave o tom informovali manažér Niké Ski teamu Petra Vlhová Richard Galovič a Vlhovej tréner Mauro Pini.

"Operácia sa uskutoční, keď bude Petra na ňu pripravená, očakávam, že do dvoch týždňov. Momentálne je doma, na tvári má úsmev, je stotožnená s tým, čo ju v najbližších týždňoch a mesiacoch čaká," vysvetlil švajčiarsky tréner. 

VIDEO: Mauro Pini

Vlhová sa vo Švajčiarsku stretne so špičkovými odborníkmi so skúsenosťami s týmto typom zdravotnej indispozície, s tímom doktora Oliviera Siegrista z Hospital du Valais. Na základe komplexných vyšetrení a konzultácií sa lyžiarka v čase, keď to opuch kolena umožní, podrobí operačnému zákroku.

Čo sa týka návratu pretekárky, Pini bol v prognózach opatrný. "Veríme, že od mája sa zapojíme do prípravy a v septembri by mohla byť Petra opäť na svahu. Samozrejme, záleží aj na tom, ako zareaguje Petrin organizmus, ale verím, že sa vráti ešte silnejšia."

Podľa Švajčiara je dôležité, aby počas regenerácie a procesu návratu do súťažného kolotoča nič neuponáhľali. "Určite nebudeme na nič tlačiť, vrátiť sa o jeden alebo o dva týždne skôr nemá zmysel."

Petra Vlhová sa zranila v 1. kole sobotňajšieho obrovského slalomu v Jasnej, po škaredom páde si udrela hlavu, chrbát a zranila koleno.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Diagnóza sa potvrdila. Vlhová ide na operáciu, Pini verí, že v septembri bude na svahu