Vlhová odletela do Švajčiarska. Verím, že operácia dopadne dobre, vraví otec

Igor Vlha.
Igor Vlha. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|21. jan 2024 o 14:45

Slovenská lyžiarka ukončila v domácom stredisku sezónu.

JASNÁ. Igor Vlha počas nedeľňajších slalomových pretekov v Jasnej prijímal pozdravy a podporné slová od množstva slovenských fanúšikov. 

„Diváci sú úžasní. Všetci sa s nami rozprávali a stískali nás. Prišli z celého Slovenska. Som rád, že aj na nedeľňajší slalom všetci prišli a zatlieskali najlepším dievčatám,“ povedal medzi novinármi. 

Konzultácie v zahraničí

Jeho dcéra nedokončila preteky obrovského slalomu a skončila v nemocnici. Slovenka si poškodila väzy v pravom kolene a sezóna sa pre ňu skončila. 

„Je to ťažké aj z psychickej stránky. Museli sme sa z toho dostať. Je to však lyžovanie, zranili sa aj iní. Verím, že Petre dopadne dobre operácia. Všetkým sľubujem, že Petra z toho vyjde silnejšia a bude nám znova robiť radosť, ako robila doteraz,“ pokračoval. 

Vlhová odletela do Švajčiarska, kde ju čakajú konzultácie s lekármi po zranení, ktoré utrpela po páde v sobotných pretekoch v Jasnej. Igor Vlha potvrdil, že ju v blízkom období čaká operácia.

„Petra odletela do Švajčiarska na konzultácie s lekármi, ktorí zhodnotia jej stav a budeme postupovať podľa ich prognóz. Nemám ani ja bližšie informácie, ale verím, že jej operácia dopadne dobre," uviedol otec.

„Vyšetrenia v ružomberskej nemocnici dopadli dobre a večer spala už doma. Boli sme ju navštíviť. Nechali sme ju oddychovať, bola ubolená. Petra odletela na konzultácie za lekármi, ktorí sú špecialisti na tento typ zranení a liečia väčšinu lyžiarov. Dokázali sme zabezpečiť to najlepšie, čo je k dispozícií.

Pripravíme si plán. Mauro nám napísal. Má skúseností, nie je to pre nich prvýkrát,“ uviedol manažér tímu Richard Galovič. 

Top úroveň

Otec úspešnej reprezentantky si pochvaľoval organizáciu podujatia. „Klobúk dole. Som veľmi šťastný, že zväz sa zhostil tejto úlohy. Nebolo to na výbornú, bolo to top. Videli to aj v zahraničí. Fungovalo všetko, aj doprava aj vstupenky. Ľudia boli šťastní. Bol to sviatok športu na Slovensku. Veľmi vydarené podujatie. 

Bol to najlepší Svetový pohár, aký som zažil. Aj v roku 2021 by to bolo dobré, ale žiaľ bol covid. Nedá sa to porovnať. Som veľmi rád, keď sú ľudia vysmiati a šťastní.

Dúfam, že FIS všetko prehodnotí a o dva roky tu bude znova Svetový pohár. Boli by sme z toho šťastní. Aj oni vidia, že dokážeme nemožné veci a fungujeme na jednotku.“ 

Negatívnom však bolo nešťastné zranenie jeho dcéry Petry Vlhovej

„Som tu už od piatku a dnes sa mi tisli slzy do očí. Bolo to náročné u nás doma, aby sme to psychicky zvládli a vstrebali. Čas všetko zahojí.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová odletela do Švajčiarska. Verím, že operácia dopadne dobre, vraví otec