Lukáčová vyhrala bez straty setu Crossminton Ostrava Open 2017

Tamara Lukáčová. Zvíťazila v slovenskom finále.
Tamara Lukáčová. Zvíťazila v slovenskom finále. (Autor: sac)
Sportnet|26. apr 2017 o 00:00

Slovenskí crossmintonisti si z Ostravy priniesli šesť cenných kovov.

PREŠOV. Slovenskí crossmintonisti si z Ostravy priniesli šesť cenných kovov. Počtom medailí obsadili zo siedmich zúčastnených krajín tretie miesto.

Ako jediná spomedzi slovenských crossmintonových zástupcov (crossminton je kombinácia tenisu, squashu a bedmintonu) vystúpila na najvyšší stupienok hráčka Slávie PU Prešov Tamara Lukáčová, keď vo finále porazila ďalšiu slovenskú hráčku Lenku Levkovú (Superspeed Brno) 2:0 na sety.

„S Lenkou Levkovou sa mi hralo veľmi dobre, lebo na rozdiel od ostatných hráčok hrala útočný crossminton, čo mi vyhovuje. Keďže som s ňou už raz vyhrala, tak som si na ňu aj verila,“ povedala Tamara Lukáčová.

V hlavnej mužskej kategórii sa darilo majstrovi Slovenska Janovi Ščavnickému st. (SbK Lipany), ktorý až vo finálovom súboji podľahol českému reprezentantovi Petrovi Makrlíkovi 0:2 na sety. Boli to jeho prvé prehrané sety na tomto turnaji.

Medzi najmladšími hráčmi do 12 rokov rozhodol o prvenstve českého hráča Krupičku iba pomer setov. Strieborný Ján Ščavnický ml. (SbK Lipany) s ním síce vyhral 2:1 na sety, ale podľahol klubovému spoluhráčovi Richardovi Robovi 1:2, ten napokon skončil na treťom mieste.

Cenný kov získal aj Jozef Gibala z klubu Lokomotíva Banská Bystrica, keď medzi seniormi nad päťdesiat rokov nestačil v semifinále svetovej šestke v tejto kategórii z Poľska Piotrovi Gawlakovi, domov tak odchádzal so ziskom bronzovej medaily.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lukáčová vyhrala bez straty setu Crossminton Ostrava Open 2017