Líder rozhodol v predposlednej minúte

Sportnet|8. sep 2008 o 00:00

ZA VEDÚCIM DUOM TROJICA KOŠICKÝCH CELKOVAj po siedmom kole najvyššej regionálnej futbalovej súťaže sa nič nezmenilo na prvých dvoch miestach

ZA VEDÚCIM DUOM TROJICA KOŠICKÝCH CELKOV

Aj po siedmom kole najvyššej regionálnej futbalovej súťaže sa nič nezmenilo na prvých dvoch miestach tabuľky. Post lídra si udržala Moldava, ktorá o svojom najtesnejšom víťazstve rozhodla vo Stropkove v predposlednej minúte riadneho hracieho času. Rovnakým výsledkom sa skončilo aj derby v Bardejove, kde domáci Partizán zdolal Slovan Giraltovce. Za spomínanou dvojicou sa usadila trojica košických celkov - Barca, Krásna a Lokomotíva. Aj po siedmom kole zostal bez bodu celok Šaca-Brekov, ktorý aj v Barci ťahal za kratší koniec. Lokomotíva po hladkom víťazstve v uplynulom kole sa tentoraz viac natrápila s Veľkým Šarišom aby získala plný počet bodov. Po dvojgólovom víťazstve sa Sp. Podhradie bodovo na svojho súpera z Vysokých Tatier a vďaka lepšiemu skóre si v tabuľke polepšili o jedno miesto. K prekvapeniam kola môžeme zaradiť hladké víťazstvo Svidníka nad exdruholigovým Sabinovom. Päť gólov inkasovali v Nižnom Hrušove hráči Topolian, ktorí síce viedli ale dobre rozohraný duel nedotiahli do úspešného konca.

Lok. Košice V. Šariš 1:0 (0:0)

KOŠICE. Obojstranne opatrný úvod poznačila zbytočná chyba brankára Lukáča, ktorý vybehol ďaleko z bránky a loptu zle odohral. Tá sa dostala k skúsenému Mišenčíkovi, ale jeho lob skončil tesne nad brvnom. Hra sa postupne vyrovnala a hostia mali niekoľko sľubných príležitosti, najväčšiu mal Jendruš ale si zo desiatich metrov mieril len do nôh brankára Bálinta. Domáci mali optickú prevahu, vypracovali si v prvom polčase viacero rohových kopov, ale až na žrď po jednom z nich z hlavy Gedeona nič nevyťažili. Po zmene strán boli aktívnejší hostitelia, viac otvorili hru čo hostia využívali na rýchle brejky, ktoré však vo finálnej fáze zle riešili, či už Mathé, alebo aj Jendruš, ktorý namiesto prihrávky voľnému Bandžuchovi volil slabú strelu na Bálinta. Ešte predtým opečiatkoval Jurek žrď. Po hodine hry sa ocitol pred prázdnou bránkou po prihrávke Zajaca striedajúci Kurinčák, ale z pár metrov trestuhodne prekopol. Po sedemnástom roku sa lopta od Jureka dostala k Zajacovi a jeho center poslal do siete hlavou Kurinčák. V závere zaujalo už len vylúčenie domáceho brankára Bálinta za faul mimo pokutového územia. Hostia niekoľko minútovú presilovku nevyužili, keď vážnejšie neohrozili Gazdu v bránke, ktorý sa postavil medzi tri žrde.

ŠTATISTIKA

Gól: 64. Kurinčák. ŽK: Jurek Jaco, Beliš, Mathé. ČK: 88. Bálint. Rozhodca: Žulevič. Divákov: 200. LOKOMOTÍVA: Bálint Grunvaldský, Borza, Gazda, Hriško Kováč, Mišenčík, Kakaščík (24. Zajac), Jurek Chmelo (85. Molnár), Gedeon (46. Kurinčák). VEĽKÁ ŠARIŠ: Lukáč Mathé (60. Halčák), Lacko, Pribiš (72. Gaľa), Vasiľ Beliš, Marchevský, Eliáš, Jaco Bandžuch, Jendruš (68. Hritz).

J. GLOVIČKO

* * *

Bardejov - Giraltovce 1:0 (1:0)

BARDEJOV. Derby pri Topli malo favorita v domácom mužstve, ktorý väčšinu zápasu hral na polovici súpera. Prvú gólovú šancu mal v 10. min. Pisárik, ktorý po chybe obrancov získal loptu, išiel sám na bránu, ale získal len rohový kop. Po ňom Hanuščák hlavou presne usmernil loptu do rohu brány, no brankár Štefánik zachraňoval. Potom ešte Bellák vystrelil nad a domáci začali robiť chyby v kombináciách a súperovi sa darilo zastavovať ich útoky pred šestnástkou. V 31. min. si Slovan vypracoval prvú príležitosť, keď Digoň vysunul Harčára, ale ten si neporadil s rýchlejším brankárom Molčanom. Mali ešte jednu príležitosť, kedy rýchly Uhrín po brejku takmer dostal do šance. Kuriózna situácia nastala v 37. min., keď Bučko zblízka hlavičkoval do brvna a odrazenú loptu Adamišin poslal opäť do žrde. Tlak Bardejova vyvrcholil tesne pred hvizdom, keď šikovnú prihrávku od Belláka Pisárik poslal za Štefaníkov chrbát. Po prestávke v úmornej horúčave bolo na trávniku viac snahy streliť gól, ale pribúdali aj chyby a najmä u domácich to komplikovalo pri finálnej prihrávke. Hostia v kútiku duše verili, že majú príležitosť na vyrovnanie a najmä Uhrín s Harčárom sa dva razy dostali za chrbát domácej obrany, ale Molčan čisté konto ustrážil.

ŠTATISTIKA

Gól: 45. Pisárik. ŽK: Varga. Rozhodca: Michalík. Divákov: 980. BARDEJOV: Molčan - Hanuščák, Kerbčar, P. Adamišin, Kostelník - Luščák, Kuhajdík, M. Bellák (60. Kundra), Carasec - Pisárik (75. Kozák), Bučko (60. Brodský). GIRALTOVCE: Štefaník - P. Partila, Dubecký, Keresteš, Mižár (46. Hudák) - Varga, Vojta, E. Partila (71. Puhák), Digoň (76. Harčarik) - Harčár, Uhrín.

J. ŠČERBÍK

* * *

Stopkov - Moldava 0:1 (0:0)

STROPKOV. Hoci domáci v úvodných desiatich minútach zahrávali dva rohové kopy, bol to zo začiatku obojstranne opatrný futbal. Či už z dôvodu veľkej horúčavy, alebo z taktických pokynov trénerov, to vedeli len samotní hráči. Po štvrť hodine hry sa ako prvý o strelu pokúsil nový hráč v drese Stropkova Krochta, lopta z 25 m skončila tesne nad bránou. Hostia pohrozili signálom z priameho kopu, ale kapitán Seman mieril tesne vedľa. Po pol hodine hry domáci zatlačili súpera do jeho pokutového územia, ale Paňko namiesto strely volil prihrávku a na následný center bol skákajúci R. Potoma prikrátky. V úvode druhého polčasu loptu z priameho kopu jemne tečoval Pavlík, no Novák bol však v strehu. Na druhej strane sa pekne uvoľnil aktívne hrajúci Seman, no ani ten súperovho brankára neprekvapil. V 64. min. našla dlhá prihrávka v pokutovom území Fečka, ten však z uhla ani nevystrelil ani neprihral. Ani v záverečných fázach zápasu mužstvá hru príliš neotvárali a zdalo sa, že si body podela. V 89. min. však z pravej strany zacentroval striedajúci Maďarík a Jurko presnou hlavičkou dal jediný gól zápasu. Bolo to stretnutie o jednom góle a ten dali nakoniec hostia. Deľba bodov by bola spravodlivejším vyjadrením pomeru síl na ihrisku.

ŠTATISTIKA

Gól: 89. Jurko. ŽK: Paňko, Pavlík - Dupkala, Jurčo. Rozhodca: Onofrej. Divákov: 450. STROPKOV: Biroš - R. Vatraľ, Pavlík, Gonos, Ličko, Vereščák, Krochta, Paňko (46. Medvec), Vachaľ - R. Potoma (74. Reiter), Fečko. MOLDAVA: Novák - Jurčo, Kováč, Aličkovič, Majný - Andraščík, Seman, Balogh (46. Šrobár), Balog - Dupkala (69. Maďarík), Jurko (90+ Urban).

P. BARILLA

* * *

N. Hrušov - Topoľany 5:1 (2:1)

NIŽNÝ HRUŠOV. Zápas sa začal vo svižnom tempe. V 6. min. predviedol krásne sólo domáci L. Lukáč, no jeho strelu hosťujúci brankár kryl. Následne z protiútoku hosťujúci Smolák otvoril skóre. Od tohto momentu sa domácim prestalo dariť. Obrat nastal v 44. min., keď nádhernou strelou spoza šestnástky vyrovnal domáci kapitán Horňák. Domáci ešte do polčasu Mamajom strelili druhý gól. V druhom polčase nastúpili domáci s väčším nasadením. V 60. min. po krásnej prihrávke Palka zasunul do prázdnej brány domáci Gombita. Na 4:1 upravili domáci v 66. min. z pokutového kopu L. Lukáčom. V 77.min. krásnu strelu domáceho Ďuriana hosťujúci brankár kryl. V 87. min. po ľavej strane unikol Palko a pohodlne prekonal hosťujúceho brankára.

ŠTATISTIKA

Góly: 44. Horňák, 44. Mamaj, 61. Gombita, 66. V. Lukáž (11m), 87. Palko - 8. Smolák. ŽK: R. Lukáč - Komenda, Sobek. Roozhodca: Dolhý. Divákov: 500. N. HRUŠOV: Klamár - Duda, Ďurian (78. Sklár), Lukáč R., Polák (54. Babjak) - Mamaj, Palko, Gombita, L. Lukáč - Horňák, Tkáč (85. Svetlý). TOPOĽANY: Komenda (68. Čeklovský) - Smolák, Kopka, Firda, Kostovčík - Horňák (63. Surmin), Geroč (63. Kutný), Petro, Csomos - Sobek, Kandala.

P. GOGA

* * *

Barca - Šaca-Brekov 3:1 (2:1)

BARCA. Domáci v horúcom počasí a zrejme i pod dojmom minulotýždňového debaklu súpera 0:8 s Lokomotívou, začali až príliš laxne a už v prvej minúte ich mohol potrestať Varga. Jeho hlavička však z dobrej pozície tesne minula bránu. Kvalita bola jednoznačne na strane Barce, no ich útočníci len v prvom polčase zahodili minimálne päť šancí. Iba tú prvú Vagaš v 7. min. premenil, no potom sa už s Pástorom pretekali v ich nepremieňaní. Nemuselo sa im to vyplatiť, lebo hostia s Vargom penalty vyrovnali. No pokoj do domácej šatne priniesol predsa len Pástor, keď v samom závere úvodnej časti hry poslal svojich do vedenia. Po prestávke hra ešte viac upadla a oživenie prišlo až v závere zápasu. Po peknej a rýchlej akcii zvyšoval náskok Brunovský. Po ňom mal šancu ešte Pástor, no loptu si dal na dlhú nohu. Hosťujúci Kačár namiesto strely volil kľučku a sám sa zbavil možnosti radovať sa.

ŠTATISTIKA

Góly: 1. Vagaš, 45. Pástor, 78. Brunovský - 20. Varga (z 11 m). ŽK: J. Kováč, Kollár - Domanič, Varga. Rozhodca: palinský. Divákov: 100. BARCA: M. Kováč - Hudák (70. Duplinský), Kollár, Markovič, J. Kováč - Durbák, Lesniak (81. Milkovič), Brunovský, Voroňák - Pástor, Vagaš (46. Giba). ŠACA-BREKOV: Smetanka - Frajkor, Šproch, Domanič, Uhliarik - Leško (64. Ľ. Kováč), Varga, Vereb (79. Roth), Kačár - Dzureň, Grác (37. Petrík)

R. RONDZÍK

* * *

Svidník Sabinov 5:0 (1:0)

SVIDNÍK. Domácim vyšiel úvod stretnutia, keď sa už v 9. min. presadil po rohovom kope Soušek. O päť minút podržal svoj tím Eliáš pri samostatnom nájazde Juska. V ďalšom priebehu sa hra vyrovnala, pričom hostia sa snažili podnikať rýchle kontry, no Hvozdu vážnejšie neohrozili. Kľúčový moment duelu prišiel v 40. min., kedy bol vylúčený Lupták. Po zmene strán hrali domáci ako z partesu, čo sa prejavilo aj na výške skóre. Účet druhého polčasu otvoril Jusko. V 62. min. nastúpil po mesačnej absencii kvôli zraneniu Cenker a na trávniku sa cítil ako ryba vo vode, pretože presnými zásahmi v priebehu ôsmich minút zaznamenal čistý hetrik.

ŠTATISTIKA

Góly: 65., 70., 73. Cenker, 9. Soušek, 50. Jusko. ŽK: Puchír. ČK: Lupták.

Rozhodca: Čiták. Divákov: 400. SVIDNÍK: Hvozda Soušek (62. Cenker), Vyravec, Kočiš, Matvej - Harakaľ, Adamišin, Jusko (65. Kaleja), Vasiliak - Horochonič, Puchír (80. Kurilec). SABINOV: Eliáš - Bystroň, Tomko, Turák, Kontroš - Lupták, Andraščík (59. Jačišin), Dlugoš, Kubánka - Dlugoš (72. Futej), Štofaník (80. Ižarik).

I. MAKÓ

* * *

Sp. Podhradie -V. Tatry 2:1 (0:0)

SPIŠSKÉ PODHRADIE. Prvou strelou sa uviedol domáci Haničák, ale lopta smerovala vysoko nad bránu. Hneď o minútu nebezpečne strieľal Vaško, brankár s námahou vyrážal na roh. Domáci boli pri chuti, hostia za celý prvý polčas boli v priestore pred bránou Spišiakov neškodní. V 26. min. Pokrivčák hlavičkoval po centri z päťky v dobrej pozícii vysoko nad. V druhom polčase sa hostia osmelili, boli v ofenzíve podstatne nebezpečnejší. Po prestávke Babej fauloval prenikajúceho útočníka Tatier v pokutovom území a z následnej penalty Kakaščík otvoril skóre stretnutia. Tatranci sa ale z gólu neradovali dlho, v 60. min. Komara sa ocitol sám pred gólmanom Hájovským, ten jeho strelu vyrazil rovno pred Haničáka, ktorý dorazil loptu do brány a vyrovnal. V 74. min. Vaško v strede poľa vybojoval zdanlivo stratenú loptu, posunul ju do šestnástky na Pokrivčáka a ten nádherne zavesil na 2:1. Definitívne o výsledku mohol rozhodnúť domáci Glevický, ale trafil len brvno zo samostatného nájazdu. A keďže sa ani Fabuľovi, ani Šimšajovi nepodarilo pred koncom skórovať, keď ich šance zmaril bravúrnymi zákrokmi Ďurica, stretnutie sa skončilo tesným víťazstvom Spišského Podhradia.

Góly: 60. Haničák, 74. Pokrivčák -57. Kakaščík (z 11 m). ŽK: Babej, Onofrej -Šimšaj, Verešpej. Rozhodca: Koňar. Divákov: 300. SPIŠSKÉ PODRAHIE: Ďurica - Onofrej, Papcún, Mišenčík, Babej - Haničák, Komara, Vaško, Maliňák (79. Zavacký) - Kaňuch (61. Glevický), Pokrivčák (84. Gonda). VYSOKÉ TATRY: Hájovský - Šefc (41. Malinovský), Cehula, Buc, Fabuľa - M. Porochnavý, Kakaščík, Renner, Šimšaj - Zorský, Verešpej (78. T. Porochnavý).

V. ŠOLC

* * *

Krásna - Sobrance 3:1 (1:1)

KEÁSNA. Zápasu predchádzal slávnostný akt, keď funkcionári zablahoželali čerstvému ženáčovi Beregsásimu a Korfantovi, ktorí v deň zápasu slávil 18 rokov. Potom už domáci začali stretnutie v rezkom rytme a už v 2. min. Človečkom strelili úvodný gól. Hostia v 22. min. po rýchlej akcii Fedorinom vyrovnali na 1:1. Od tejto chvíle sa hra vyrovnala a miestami súper prevýšil domácich. Druhý polčas začali hostia aktívnejšie. V 53. min. podržal domácich brankár Tkáč, keď zlikvidoval Murgáčovi čistú šancu. Domáci postupne vyrovnali hru v poli, zvýšili bojovnosť a prišli aj šance. Najprv prekopli bránu, potom po peknom ďalekonosnom lobe nastrelili tyčku, ale už v 76. min. Harda nádhernou strelou z 35 metrov vymietol vzdialenejší horný roh a bolo 2:1. Hostia sa nevzdávali a podnikali nebezpečné protiútoky. Snahu hostí zastavil v 85. min. Harda, ktorý pekne po pravej strane prenikol do pokutového územia, peknou prihrávkou našiel Mičáka, ktorý nezaváhal a upravil na konečných 3:1.

Góly: 2. Človečko, 76. Harda, 85. Mičák - 22. Fedorina. ŽK: Kassai - 0. Pred 110 divákmi rozhodoval Fedeš. KRÁSNA: Tkáč, Harda, Kassai, Kičura, Krajcár, Korfanta, Beregsási (46. Mičák), Surgent (89. Havrilčák), Krúpa, Bálint, Človečko (86. Sarka). SOBRANCE: Trelo, Klamo, Gutič, Pavlina, Legeza (49. Havrila), Simčík, Murgáč, Komár (76. Mihalovič), Fedorina (82. Roško), Smoľák, Praščák.

V. WANTRUBA

* * *

Najlepší strelci

7 GÓLOV: Jurko (Moldava)

6 GÓLOV: Kaňuch (Sp. Podhradie)

4 GÓLY: Pisárik (Bardejov), Andraščík (Moldava), Horňák (N. Hrušov), Pokrivčák (Sp. Podhradie), Kakaščík (V. Tatry)

3 GÓLY: Kubánka (V. Šariš), Vyravec, Cendker (obaja Svidník), Dupkala ( Moldava), Buc (V. Tatry), Kurinčák, Gedeon, Chmelo (všetci Lokomotíva)

2 GÓLY: Lesniak, Durbák, Vagaš, Pastor (všetci KE - Barca), Marjov, Kandala, Smoľák (všetci Topoľany), Vasiliak, Jusko (obaja Svidník), Vachaľ (Stropkov), Majoroš G.( Moldava), Uhrín (Giraltovce), Papcún, Haničák (obaja Sp. Podhradie), Kakaščík, Borza (obaja Lokomotíva), Martaus, J. Dlugoš (obaja Sabinov), Gombita, M. Mamaj (N. Hrušov), Bálint (KE - Krásna), Fedorina (Sobrance)

1 GÓL: Kuhajdík, Bučko, Kundra, Bellák (všetci Bardejov), Dzureň, Otu (obaja Šaca-Brekov), Komara (Sp. Podhradie), Fečko, Fiľarský, R. Potoma, Paňko (všetci Stropkov), Z. Balog, Urban, Kováč (všetci Moldava), V. Lukáč, Palko (N. Hrušov), Jurek, Kováč, Zajac, Mišenčík (všetci Lokomotíva), Varga, Blaško, E. Partila, P. Partila, Bigoň, Mižák (všetci Giraltovce), Ma. Palguta, Fabuľa, Renner, Šefc (všetci V. Tatry), Bugoš (V. Šariš), Duplinský, Giba, Voroňák, Brunovský (všetci KE - Barca), , Harda, Mičák, L. Surgent, Človečko, Chitava, Turčík, Beregsási, Kičura (všetci KE - Krásna), Kaleja, Ľ. Horochonič, Soušek (všetci Svidník), Varga, Bodnár, Kútny, Čomoš, Geroč(všetci Topoľany), Simčík, Gutič, Komár, Murgáč (všetci Sobrance), S. Vaňo (Sabinov).

Vlastné góly: Gutič (Sobrance), Študenc (Šaca-Brekov).

(jb)

* * *

PROGRAM 8. KOLA

Sobota 13.9. o 15.30 hod.: Moldava - Sp. Podhradie, Sobrance - Stropkov, Bardejov - Krásna, nedeľa 14.9. o 15.30 hod.: Giraltovce - Topoľany, Šaca-Brekov - N. Hrušov, V. Šariš - Barca, Sabinov - Lok. Košice, V. Tatry - Svidník.

* * *

1. Moldava760119:218

2. Bardejov760111:418

3. KE-Barca750212:615

4. KE-Krásna750210:815

5. Lok. Košice741217:613

6. Sp. Podhradie741215:913

7. Svidník741213:813

8. V. Tatry741211:613

9. Giraltovce73048:119

10. N. Hrušov722310:98

11. Sabinov72145:147

12. Topoľany720510:176

13. Sobrance71247:135

14. V. Šariš71245:125

15. Stropkov71157:134

16. Šaca-Brekov70073:250

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Líder rozhodol v predposlednej minúte