Leško si pochvaľuje dobrú partiu v Tatrane

Dávid Leško. V ouvertúre druholigového ročníka sa presadil dvoma gólmi.
Dávid Leško. V ouvertúre druholigového ročníka sa presadil dvoma gólmi. (Autor: Štefan Kúšik)
Sportnet|23. júl 2013 o 00:00

Sedemmíľovými krokmi vykročili druholigoví futbalisti Tatrana Prešov do nového súťažného ročníka.

Gólovo teda určite. Hoci nevyvinuli v domácej premiére proti béčku Trnavy nejaký drvivý tlak, predsa súpera postupne rozleptávali, až ho totálne zdeptali. Zahrali si s chuťou, uvoľnene, s radosťou, nebolo na nich badať žiadne známky nervozity či obáv. Ktovie, či k tomu čiastočne neprispelo aj to, že nemuseli počúvať i kritické či krikľúnske výhrady, hoci v tomto stretnutí by na taký prístup nedali zámienku. Hráči sa však unisono zhodli na tom, že hrať iba pred pár divákmi, ktorí mali umožnený vstup, nebolo to pravé orechové a radšej by privítali zaplnené tribúny.

PREŠOV. Medzi úspešných strelcov zápasu sa zaradil i Dávid Leško.

Ten sa dva razy presadil ešte do prestávky (dvojgólová porcia sa mu už v drese Tatrana podarila kedysi za juniorku).

Trošku mu radosť z výkonu i výsledku skalilo akurát to, že sa nevyšplhal až k hetriku. Možnosti pritom na to mal. „

Škoda, že mi to nevyšlo, ale azda som si nejaké zásahy ušetril aj na ďalšie stretnutia,“ rozhovoril sa po stretnutí 25-ročný ofenzívny hráč.

Tréner Jozef Kostelník na taktickej porade prízvukoval zverencom, aby išli naplno od prvej minúty za úspechom.

A tí ho do bodky vyslyšali. Dávid sa v oboch prípadoch ideálne zorientoval v streleckej pozícii a nedal gólmanovi hostí šancu.

Bol v pohode, veril si a veľmi sa túžil uplatniť v koncovke. To, čo nevychádzalo Šarišanom v uplynulom ročníku a hlavne v jarnej odvete Corgoň ligy, si teraz vynahradili.

A to napriek tomu, že sa káder poriadne pomiešal. Aj tento futbalista sa po čase znovu ukázal v akcii.

„Vrátil som sa do známeho prostredia a hoci som tu dlhšie nehral, neprekážalo mi to.“

Správna motivácia

Odchovanec Tatrana s pár corgoňligovými zápasmi na konte odišiel z kádra v lete 2011 a zamieril na hosťovačku do R. Soboty.

Naposledy hosťoval v Šarišských Michaľanoch, predtým to skúšal v Nemecku, ale nemal šťastie na klub, ktorý by ho prichýlil, preto sa vrátil na Slovensko.

Ako sa priznal, pred mesiacom ani netušil, že sa znovu objaví v Tatrane, a keď tú možnosť dostal, tak zabojoval o miesto v základnej zostave.

„Ťažko povedať, či by som bol tu, keby nedošlo k zmenám a vypadnutiu. Takto sa to však vykryštalizovalo a ja som na súpiske. Posledný zápas minulého ročníka, v ktorom išlo o udržanie sa klubu medzi elitou, som videl z tribúny. Vtedy to zvládla Trnava lepšie a teraz sme preto mali ešte väčšiu motiváciu oplatiť to juniorom. Som rád, že sme ich vyprevadili domov s poriadnou nádielkou. Určite o takomto hladkom víťazstve sa nám ani neprisnilo, ale keď padol prvý gól a my sme sa rozbehli, už to bola paráda.“

Nováčik II. ligy nebol istotne ani zďaleka tým najťažším rivalom, ktorý sa postaví do cesty zelenobielym, ale Dávid Leško pripomenul, že aj proti jednému z favoritov – Podbrezovej – túto sobotu Prešovčania sa budú chcieť znovu zviditeľniť hrou i rezultátom.

Podľa neho partia je dobrá, každý sa s každým pozná a kolektív je ako jedna rodina.

„S každým tréningom a zápasom rastie naša istota. Tréner má predstavu o hre a tú sa každý hráč snaží napĺňať, pracuje na tom. Lepšia voľba ako on pre tím nemohla ani byť. Aj v tomto dueli nás namotivoval tak, ako keby diváci na štadióne boli,“ dodal borec, ktorý je spokojný s postom, na ktorom nastúpil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Leško si pochvaľuje dobrú partiu v Tatrane