Lampard zotrvá v Manchestri, fanúšikovia v New Yorku sa hnevajú

Hráč Manchesteru City Frank Lampard oslavuje gól.
Hráč Manchesteru City Frank Lampard oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. jan 2015 o 10:59

Frank Lampard bude do konca sezóny hosťovať v Manchestri City z New Yorku City.

MANCHESTER. Anglický futbalista Frank Lampard zotrvá v Manchestri City až do konca sezóny. Tridsaťšesťročný stredopoliar v tíme Premier League hosťuje na Etihad Stadium už od leta z New Yorku City, kam odišiel po ukončení angažmánu v Chelsea.

Splnilo sa tak želanie trénera Manuela Pellegriniho, ktorý chcel v Manchestri City udržať Lamparda až do konca tejto sezóny alebo minimálne aspoň počas januára. Pôvodne sa mal hráč presunúť v januári do zámoria a pripravovať sa na novú sezónu MLS. New York City je nováčikom zámorskej súťaže.

Oba kluby vlastní spoločnosť City Football Group z Abú Zabí a vďaka tomu mohol dlhoročný anglický reprezentant zotrvať na Britských ostrovoch. Vo štvrtok by mal Lampard nastúpiť na Etihad Stadium v novoročnom súboji proti Sunderlandu.

Lampard v doterajších sedemnástich vystúpeniach za Citizens strelil šesť gólov. Manchester si chcel ponechať Lamparda v mužstve najmä pre skutočnosť, že v januári nebude k dispozícii Yaya Touré, ktorý bude reprezentovať Pobrežie Slonoviny na Africkom pohári národov.

Tridsaťšesťročný Lampard tak s určitosťou vynechá prvé tri mesiace zámorskej profesionálnej ligy MLS, čo pobúrilo fanúšikov New York City.

"Chceme verejne odsúdiť rozhodnutie Franka Lamparda predĺžiť svoje hosťovanie v Manchestri City. Veľa fanúšikov, vrátane našich členov, sa rozhodlo podporovať tím, kúpilo si permanentky i klubové oblečenie pod dojmom, že Frank Lampard bude hrať za New York City Football Club a nie za Manchester City," uviedlo združenie fanúšikov Third Rail.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Lampard zotrvá v Manchestri, fanúšikovia v New Yorku sa hnevajú