Kozák nominoval na zápas s Maltou, nechýbajú Ďurica či Weiss

Ján Ďurica (vpravo) sa po zranení vracia do reprezentácie, nechýba ani Marek Hamšík.
Ján Ďurica (vpravo) sa po zranení vracia do reprezentácie, nechýba ani Marek Hamšík. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Sportnet|13. mar 2017 o 12:08

V slovenskom výbere figurujú tiež štyria členovia reprezentácie do 21 rokov, Ondrej Duda však pre zranenie absentuje.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v pondelok oznámil nomináciu na blížiaci sa marcový zápas národného mužstva.

Slováci v nedeľu 26. marca o 20.45 h v Ta' Qali nastúpia na pôde Malty v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné MS do Ruska.

V Kozákovom kádri figuruje dvadsaťštyri hráčov. Nechýbajú opory Marek Hamšík a Martin Škrtel, pozvánku dostal aj rekonvalescent Ján Ďurica.

Miestenku získali tiež Milan Škriniar, Matúš Bero, Albert Rusnák a Stanislav Lobotka, členovia reprezentácie do 21 rokov. Vo výbere pre zranenia nie sú Ondrej Duda z bundesligovej Herthy Berlín či Viktor Pečovský z MŠK Žilina.

"Šestnásti členovia kádra počas uplynulého víkendu hrali zápasy vo svojich kluboch. Saba, Nemca a Bera čakajú stretnutia dnes. V kádri je aj brankár Ján Novota, ktorý síce nechytá, ale je v plnej kondícii a záťaži," informoval na pondelňajšom brífingu tréner Kozák o stave kádra.

Zápas s Maltou je o nás a o tom, ako nastavíme našich hráčov. Musíme vyhrať, aby sme situáciu mali pod kontrolou


Ján Kozák, tréner slovenskej reprezentácie

"Čo sa týka Jana Ďuricu, dnes za ním do Turecka odcestoval kondičný tréner Martin Rusňák, aby sa na mieste presvedčil o jeho zdravotnom stave. Jano s ním absolvuje týždňový program. My určite chceme, aby bol s kolektívom, pretože je to hráč, ktorý dlhé roky pôsobí v reprezentácii. Ukáže sa počas najbližších dvoch týždňov, či bude môcť hrať.

"Duda sa vrátil do zostavy Herthy Berlín. Milo ma svojimi výkonmi prekvapil, ale na tréningu si natiahol sval. Týždeň musí mať úplný pokoj a podľa situácie sa zapojí do tréningu. Zápas s Maltou by však nestihol," pokračoval Kozák.

"Vlado Weiss je na Slovensku, mal by sa zapojiť do tréningu v Slovane Bratislava. Verím, že bude v poriadku, pozrel sa na neho doktor Pener a vyhodnocuje sa jeho zdravotný stav. Hubočan sa po zranení cíti dobre, odohral zápas za béčko Marseille a patrí do nominácie," zrekapituloval ďalej reprezentačný kouč.

Dve výhry, dve prehry

6 bodov

zo štyroch zápasov získali doteraz slovenskí futbalisti v kvalifikácii o postup na MS 2017.

Zraz nominovaných hráčov je v pondelok 20. marca do 15.00 h v hoteli Dolphin v Senci.

Slovákom patrí po minuloročnej časti kvalifikácie MS a štyroch odohraných kolách tretia priečka v tabuľke F-skupiny.

V tejto eliminácii najskôr doma podľahli Angličanom (0:1). Nasledovala prehra v Slovinsku (0:1) a trnavské víťazstvá nad Škótmi (3:0) a Litovčanmi (4:0).

Anglicko je s desiatimi bodmi lídrom F-skupiny. SSlovinsko má osem bodov, Slovensko šesť, Litva päť a Škótsko štyri. Malta zatiaľ nebodovala.

Naposledy si Slováci v kvalifikácii poradili s Litvou 4:0.

"Zápas s Maltou je o nás a o tom, ako nastavíme našich hráčov. Musíme vyhrať, aby sme situáciu mali pod kontrolou," naznačil ambície Ján Kozák.

"Každý zápas na tejto úrovni je náročný, tobôž na súperovom ihrisku. Verím, že hráči podajú maximálny výkon a budeme úspešní."

V tomto roku dva zápasy

Slovenská reprezentácia v tomto kalendárnom roku dosiaľ odohrala dva zápasy.

Ošlo o neoficiálne duely, ktoré sa uskutočnili v januári v Spojených arabských emirátoch. Tím trénera Kozáka, ktorý bol zložený predovšetkým z hráčov slovenskej Fortuna ligy, v Abú Zabí podľahol ugandskému A-mužstvu 1:3 a o štyri dni neskôr v súboji ligových výberov neuspel ani proti Švédsku (0:6).

Nominácia slovenskej reprezentácie:

Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Martin Dúbravka (Slovan Liberec/ČR)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Sampdoria Janov/Tal.), Ján Ďurica (Trabzonspor/Tur.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Jakub Holúbek (MŠK Žilina), Norbert Gyombér (Terek Groznyj/Rus.), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.)

Stredopoliari: Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.), Filip Kiss (FK Haugesund/Nór.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Matúš Bero (Trabzonspor/Tur.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland/Dán.)

Útočníci: Michal Ďuriš (FK Orenburg/Rus.), A. Nemec (Dinamo Bukurešť/Rum.)

Náhradníci:

Brankári: Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (FC Spartak Trnava), Martin Polaček (Zaglebie Lubin/Poľ.)

Obrancovia: Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav/ČR), Lukáš Štetina (Dukla Praha/ČR)

Stredopoliari: Jakub Považanec (FK Jablonec/ČR), František Kubík (ŠK Slovan Bratislava), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.), Robert Pich (Slask Vroclav/Poľ.)

Útočníci: Adam Zreľák (FK Jablonec/ČR), Jakub Sylvestr (Aalborg/Dán.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák nominoval na zápas s Maltou, nechýbajú Ďurica či Weiss