Kozák: Duda ma milo prekvapil, Weiss sa zapojí do tréningu v Slovane

Ján Kozák zverejnil nomináciu na zápas s Maltou.
Ján Kozák zverejnil nomináciu na zápas s Maltou. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|13. mar 2017 o 14:51

Na futbalistov Slovenska čaká kvalifikačný zápas na Malte. Tu je päť bodov, ktoré pri nominácii musel riešiť tréner Ján Kozák.

BRATISLAVA. Reprezentačný tréner Ján Kozák riešil pri nominácii na zápas proti Malte v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2018 (hrá sa 26. marca na pôde súpera) najmä štyri mená.

Šlo o Jána Ďuricu, Tomáša Hubočana, Vladimíra Weissa a Ondreja Dudu, ktorých trápili zranenia. Prví traja napokon v nominácii sú. Duda nie.

Do výberu sa dostali aj traja futbalisti, ktorí v zimnom prestupovom období zmenili klub.

1. Ján Ďurica

Obranca tureckého Trabzonsporu sa zranil 20. februára v ligovom zápase proti Alanyasporu. Vyšetrenia odhalili poškodenie bočného väzu ľavého kolena. Skúsený 35-ročný stredný obranca vtedy odhadol dĺžku absencie na jeden mesiac.

„V pondelok za ním do Turecka odcestoval kondičný tréner Martin Rusňák, aby preskúmal jeho zdravotný stav. Absolvuje s ním týždňový program a počas najbližších dvoch týždňov sa ukáže, či bude môcť nastúpiť,“ naznačil Kozák.

2. Tomáš Hubočan

Tridsaťjedenročný defenzívny univerzál má v poslednom období na zranenia poriadnu smolu. Pred majstrovstvami Európy vo Francúzsku ho trápil výrastok na päte a neskôr si natrhol šľachu pod pätou.

Po letnom prestupe do Marseille jeho patálie pokračujú. Na začiatku januára utrpel únavová prasklinu kostičky v priehlavku.

Odvtedy sa v najvyššej francúzskej súťaži nepredstavil. V nominácii na kvalifikačný zápas s Maltou však nechýba.

„Po zranení sa cíti dobre, odohral zápas za béčko Marseille. Je to skúsený a stabilný hráč, ktorý patrí do nominácie,“ vysvetlil kouč.

3. Vladimír Weiss

V nominácii národného tímu je aj Weiss, hoci v zostave katarského Al-Gharafa nastúpil naposledy 4. februára.

Pred dvoma týždňami sa objavil na ligovom zápase Slovana s Trenčínom. Pred týždňom zverejnil na twittri fotografiu, ako začal trénovať so svojim tímom. Teraz je opäť na Slovensku.

„Mal by sa zapojiť do tréningu v Slovane Bratislava. Verím, že bude v poriadku. V pondelok bol u doktora Penera, ktorý vyhodnocuje jeho zdravotný stav,“ priblížil Kozák.

Nominácia futbalovej reprezentácie na zápas proti Malte

Brankári: Matúš Kozáčik (Plzeň), Ján Novota (Rapid Viedeň), Martin Dúbravka (Liberec)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Milan Škriniar (Sampdoria Janov), Ján Ďurica (Trabzonspor), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille), Jakub Holúbek (Žilina), Norbert Gyömbér (Groznyj),˙Erik Sabo (Beitar Jeruzalem)

Stredopoliari: Ján Greguš (FC Kodaň), Patrik Hrošovský (Plzeň), Juraj Kucka (AC Miláno), Filip Kiss (Haugesund), Marek Hamšík (Neapol), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Vladimír Weiss (Al-Gharafa), Matúš Bero (Trabzonspor),˙Albert Rusnák (Real Salt Lake),˙Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland)

Útočníci: Michal Ďuriš (Orenburg), Adam Nemec(Dinamo Bukurešť)

4. Ondrej Duda

Duda v lete prestúpil z Legie Varšava do Herthy Berlín za štyri milióny eur. Pre zranenie kolena na svoju šancu v bundeslige čakal šesť mesiacov.

Vo februári odohral z pozície náhradníka dva zápasy. „Som rád, že sa po dlhých ťažkostiach dostal do zostavy Herthy. V Hamburgu ma svojím výkonom milo prekvapil,“ reagoval reprezentačný tréner.

Som rád, že sa po dlhých ťažkostiach dostal do zostavy Herthy Berlín. V Hamburgu ma svojím výkonom milo prekvapil.


Ján Kozák, tréner Slovenska o Ondrejovi

Minulý týždeň si počas tréningovej streľby natiahol stehenný sval. Aj preto v nominácii 22-ročný hráč chýba.

„Týždeň musí mať úplný pokoj a až podľa situácie sa zapojí do tréningu. Zápas s Maltou by však nestihol,“ uviedol Kozák.

5. Zimné prestupy

Michal Ďuriš odišiel z Plzne do ruského Orenburgu. V drese nováčika ruskej najvyššej súťaže odohral posledné dva súboje v základnej zostave.

„Ďuriš dostával v Plzni málo priestoru a bolo vidieť, že sa s tým nevie stotožniť. Zmena mu môže len pomôcť,“ myslí si Kozák.

Kmeňový hráč AS Rím Norbert Gyömbér ukončil pred mesiacom hosťovanie v Pescare a zvyšok sezóny odohrá v ruskom Tereku Groznyj. „Som prekvapený, do akého silného tímu išiel,“ priznal Kozák.

Z holandského FC Groningen prestúpil do amerického Realu Salt Lake stredopoliar Albert Rusnák.

„Vidíte, aký je svet. Hráči idú tam, kde je o nich záujem. Je to talentovaný futbalista, takto sa rozhodol a ťažko s tým niečo urobíme,“ reagoval reprezentačný kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák: Duda ma milo prekvapil, Weiss sa zapojí do tréningu v Slovane