Košickým policajtom ide karta

Futsalový turnaj. Aj keď vo finále IPA Košice i FK Sokoľany ( 2:1 pp ) úporne súperili, po rozhodujúcich penaltách ducha fair play nestratili.
Futsalový turnaj. Aj keď vo finále IPA Košice i FK Sokoľany ( 2:1 pp ) úporne súperili, po rozhodujúcich penaltách ducha fair play nestratili. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|14. dec 2016 o 00:00

Po triumfe v Brne potvrdili futsalisti svoju skvelú aj v domácom prostredí.

KOŠICE. Po triumfe v moravskej metropole Brne spred dvoch týždňov potvrdili svoju skvelú formu košickí policajti aj v domácom prostredí počas posledného víkendu.

V 19. ročníku medzinárodného futsalového turnaja IPA (medzinárodnej policajnej asociácie) nenašli premožiteľa ani spomedzi 15 účastníkov a obhájili tak vlaňajšie prvenstvo.

Prezident slovenskej sekcie IPA Ján Kovalčík bol na účinkovanie Košičanov patrične hrdý:

„Náročné dvojdňové zápolenia v košickej Multi hale priniesli veľké množstvo náročných a vyrovnaných súbojov. Okrem policajných zložiek z Maďarska, Poľska, Slovinska a Slovenska sa v turnaji prezentovali i ďalšie tímy z civilného prostredia a zvýšili tak konkurenciu podujatia. Turnaj mal vysokú úroveň a hoci vznikli nové priateľstvá, na palubovke sa to často iskrilo. Nik nikomu nič nedaroval a tak by to v súťažných zápoleniach malo byť. Že to vyhrali naši chlapci? Jednoducho v závere roka im vyšla forma, no o zlaté medaily sa museli poriadne pobiť. Už v semifinále im IPA Debrecín nedaroval ani centimeter hracej plochy a o postupe našich rozhodol jediný gól. A vo finále s civilnou Tatrou Sokoľany mali namále ešte viac. Najprv iba dotiahli náskok súpera a na 1:1 vyrovnával málo minút pred koncom Chovaník, aby ten istý hráč rozhodol v nastavených penaltách.“

Z výsledkov: IPA Košice – IPA Przeworks 6:1, TEKO Košice – IPA Debrecín 0:1, IPA Poznaň – Metro Košice 1:2 po pen., FK Sokoľany – Metro 5:1, IPA Košice – IPA Debrecín 1:0, o 3. miesto: Metro – Debrecín 2:0, IPA Košice – FK Sokoľany 2:1 po pen.

Vizitka víťazov IPA Košice: Alexander Csatlos, Matúš Kyjovský, Maroš Miškovič, Lukáš Džogan, Marek Šuster, Vladimír Chovaník, Ladislav Lukáč, Branislav Fabrici a Matej Krakovský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Košickým policajtom ide karta