Košickí hokejisti vyhrali aj tretie štvrťfinále

Radosť Košičanov po góle
Radosť Košičanov po góle (Autor: SITA)
Sportnet|12. mar 2014 o 19:29

HC Košice vedú vo štvrťfinálovej sérii s Martinom 3:0 na zápasy. Tretí duel vyhrali tesne 1:0.

Hokejisti Košíc vedú vo štvrťfinálovej sérii s Martinom 3:0 na zápasy. Tretí duel vyhrali tesne 1:0.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice zvíťazili aj v treťom vzájomnom meraní síl s MHC Mountfield Martin na jeho ľade a po tesnom triumfe 1:0 vedú vo štvrťfinálovej sérii play off už 3:0 na zápasy.

O svojom postupe do semifinále tak môžu rozhodnúť už vo štvrtom dueli, ktorý sa odohrá vo štvrtok o 17.00 h opäť v Turci.

Domáci začali proti favoritovi dobre a v prvej pätnásťminútovke s ním držali krok. Obe mužstvá mysleli predovšetkým na obranu, pozorne obsadzovali súperových útočníkov a brankári nemali veľa práce.

Presadil sa Češík

V úvode sa dostali do palebnej pozícii domáci Markovič, Fujerík a Suja, ale ich muška bola vychýlená. Na druhej strane dobre zasahoval Dzubina po pokusoch Bartánusa, Bartoša či Sojčíka.

V závere tretiny hostia pridali a zatlačili domácich do defenzívy. V 19. minúte ešte Jenčíkovu strelu zblízka zastavila ľavá žŕdka martinskej bránky, ale 12 sekúnd pred klaksónom sa po rýchlej kombinácii presadil Češík a hostia odchádzali na prestávku s jednogólovým náskokom.

Martin vstúpil do druhého dejstva bojovne naladený a viackrát ohrozil pozorne chytajúceho Staňu. Najmä v presilovke pri vylúčení Kolbu od 26. minúty sa gólman Košíc vyznamenal pri pokusoch Suju či Lukáša Klímu.

Autor jediného gólu Matek Češík (celkom vľavo) pred súperovou bránou. Foto: SITA

Tesný náskok si udržali

O tri minúty neskôr stálo pri ňom aj šťastie, keď si puk takmer zasunul do vlastnej bránky. Rozhodnutie rozhodcov o neplatnosti gólu potvrdil aj videorozhodca. Košičania hrali len toľko, koľko potrebovali a tesný náskok si držali aj po druhej tretine.

Tá tretia priniesla taktický boj. V 41. minúte domáci Važan v páde mieril len vedľa bránky Staňu, následne sa na druhej strane prezentoval niekoľkými dobrými zákrokmi aj Dzubinu.

Hra bez brankára nevyšla

Najskôr zneškodnil pokusy Jenčíka či Bartoša, následne si poradil aj so strelou Češíka. V 51. minúte dvakrát dobre zasiahol opäť Staňa, keď ho ohrozili Ďatelinka a Matejka, o tri minúty nepochodil zblízka ani Fujerík a následne ani Markovič po individuálnej akcii.

V záverečnej hre bez brankára vydali Martinčania zo seba všetko, ale vyrovnávajúci gól nedosiahli. Košice zaknihovali víťazstvo 1:0 a v sérii štvrťfinále už vedú 3:0.

Hlasy trénerov

Daniel Babka (tréner Martina): "Podali sme jeden z najlepších výkonov v sezóne. Dobre sme korčuľovali, hrali sme obetavo, dobre sme vykrývali priestory pred Dzubinom a čo prešlo, chytil náš brankár. Doplatili sme na našu malú chybičku na konci prvej tretiny, kedy sme dostali, ako sa ukázalo, rozhodujúci gól. Ďakujem hráčom za oduševnený výkon, pripravíme sa na ďalší zápas, v ktorom chceme opäť zabojovať."

Anton Tomko (tréner Košíc): "Videli sme bojovný zápas, hralo sa agresívne, šancí na oboch stranách nebolo príliš veľa. Nás teší, že sme nedostali gól a že sme sa dostali v sérii do vedenia 3:0. Podržal nás aj brankár Staňa. Zajtra je nový deň a nás čaká rovnako dôležitý zápas."

MHC Mountfield Martin - HC Košice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Stav série 0:3 na zápasy

MHC Mountfield Martin: Dzubina - Ďatelinka, Tupý, Matejka, Brcko, Novotný, Rusina - Markovič, Galamboš, Važan - Finsterle, Fujerík, Suja - Themár, Kolena, L. Klíma - Rožník, Pokrivčák, Cíger

HC Košice: Staňa - Kolba, Klouček, Černák, Štrbák, Cebák, Deyl - Bicek, Hrnka, Bartánus - Svatoš, Bartoš, Jenčík - Skalický, Češík, Sojčík - Hinďoš, Chovan, Jokeľ

Gól: 20. Češík (Bartánus, Bicek) Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Galamboš (Martin) 10 minút za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Mllner - Sčensný, Ševčík, 3000 divákov

tasr, sita

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hokejisti vyhrali aj tretie štvrťfinále