Košickí hádzanári mali zviazané ruky

Márna snaha. Cez obranu ŠKP neprerazil ani Pekár.
Márna snaha. Cez obranu ŠKP neprerazil ani Pekár. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|24. mar 2014 o 00:00

Hoci tréner Kolesár neúnavne miešal zostavu, optimálnu chuť sa mu až do konca zápasu s ŠKP Bratislava namiešať nepodarilo.

Vedomie, že ide o kľúčový zápas, ktorým sa dá „zabukovať“ miestenka do play-off, evidentne košickým hádzanárom zväzovalo ruky a hoci ich tréner Kolesár neúnavne miešal zostavu, optimálnu chuť sa mu až do konca zápasu s ŠKP Bratislava namiešať nepodarilo.

KOŠICE. Po nečakanej prehre 23:25 sa sklamanie v košickom tábore dalo doslova krájať.

„Ani o tom netreba hovoriť, či sme z toho sklamaní, lebo to sklamanie je obrovské,“ nebolo veľmi do reči ani Matúšovi Hriňákovi, ktorý hral, tak ako všetci jeho spoluhráči, s kŕčom v lýtku. Frustrácia bola o to väčšia, že ten kŕč nepovolil proti bratislavským policajtom prakticky ani na chvíľu.

„Prehrať doma s takým súperom, proti ktorému máme celú sezónu navrch, je veľmi frustrujúce. Ale keď nedáme gól pomaly ani z jedného protiútoku, tak čo môžeme čakať? Viazol nám protiútok, nedávali sme góly ani z druhej vlny a trápili sme sa aj na postavenú obranu súpera. Ani v obrane to nebolo ono, nepresúvali sme, nepomáhali sme si navzájom.“

Zato hráčom ŠKP treba zložiť poklonu, lebo hrali veľmi umne takticky, čo podporili aj neutíchajúcou bojovnosťou.

„Je pravda, že Bratislavčania hrali takticky, presne tak, ako sa vonku má hrať, na istú, dlho držať loptu v útoku, kolektívne, zatiaľ čo u nás hral každý na seba, každý chcel sám rozhodnúť, dať gól, vôbec sme nehrali kombinačne a ešte k tomu sme pozahadzovali kopu čistých šancí zo šestky.“

Jednoducho, asi to bol pre Košičanov deň blbec po každej stránke... „No takých dní bolo v poslednom čase u nás viac,“ priznal Matúš Hriňák.

„Pred zápasom si hovoríme, čo robí brankár, kde máme hádzať a príde zápas... No v poslednom čase je to rovnaké, že máme veľké problémy s premieňaním vyložených šancí, či to bolo minule proti Topoľčanom alebo teraz, keď nedokážeme využiť kopu šancí zo šestky.“

Oheň pod kotlíkom nevyhasol

Prehra s bratislavským ŠKP ešte nemusí mať fatálne následky na postupové ambície Košičanov, lebo stále udržiavajú oheň pod kotlíkom, v ktorom sa varí štvorbodový náskok na Nové Zámky.

„Zápas s ŠKP bol pre nás kľúčový, lebo teraz sa musíme maximálne sústrediť na zápasy vonku, aby sme v nich zahrali čo najlepšie. Na ihriskách súperov hráme trikrát po sebe, až do konca nadstavbovej časti a bude to veľmi ťažké. Ale pokúsime sa zabojovať, aby bol pokoj, nechceme sa spoliehať iba na to, že o našom postupe do play-off rozhodnú až vzájomný zápas a skóre s Novými Zámkami. To by bolo iba o náhode, treba ísť aj v Nových Zámkoch na víťazstvo a nespoliehať sa iba na to, že nám na postup bude stačiť aj prehra o niekoľko gólov. Musíme tam zabojovať a aspoň bodík im uchmatnúť, aby sme mali pokoj,“ nepodlieha Matúš Hriňák panike, lebo šanca na postup, aj napriek nečakanému zaváhaniu s ŠKP Bratislava, je stále veľká.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hádzanári mali zviazané ruky