Košice sú už na dne tabuľky, v Martine stratili vyhratý zápas

Tréner Peter Oremus (hore druhý sprava) na striedačke Košíc.
Tréner Peter Oremus (hore druhý sprava) na striedačke Košíc. (Autor: TASR)
SITA|26. sep 2015 o 13:12

Košickí hokejisti viedli v Martine ešte päť minút pred koncom 2:0, napokon však prehrali po nájazdoch.

KOŠICE. Košickí hokejisti nedokázali zastaviť sériu prehier v domácej najvyššej súťaži a sú už na dne tabuľky.

Po skvelom utorkovom triumfe v Steel aréne nad Skellefteou v šestnásťfinále Ligy majstrov (4:3) mali Košičania v piatok v Martine potvrdiť nárast výkonnosti. Po prehre 2:3 po samostatných nájazdoch však s tromi bodmi klesli na poslednú priečku v súťaži.

Bartoš: Neviem si to vysvetliť

Oceliar prehrali, hoci ešte päť minút pred naplnením 60. minúty viedli 2:0. "Neviem si to vysvetliť. Vyhrávame 2:0 a potom urobíme v posledných piatich minútach dva góly, ktoré nás stoja zápas. Také skúsené mužstvo to jednoducho musí uhrať," priznal skúsený útočník Peter Bartoš pre server hokej.sk.

"Hru sme mali pod kontrolou, viedli sme 2:0 a stačilo to udržať do konca. Pár chýb nás však pripravilo o body," súhlasil ďalší štyridsiatnik v tíme, kapitán Martin Štrbák.

Zaberá len jeden útok

Tréner Peter Oremus netajil rozladenie zo spôsobu, akým jeho tím prehral už piaty ligvý zápas v sérii. "Ak mužstvo vyhráva o dva góly pár minút pred koncom a nezvládne to, tak je to zlé. Sú tu skúsení borci, ktorí musia takýto zápas zvládnuť. Mužstvo je postavené tak, aby mu zaberali štyri formácie, zatiaľ však stále zaberá iba jediná," narážal košický kouč na fakt, že majster je v tejto sezóne bodovo závislý na útočnom triu Bicek - Suja - Bartánus.

Košičania sa môžu dostať z nepríjemnej situácii len vlastnými výkonmi. Musíme dať hlavy hore a bojovať," burcuje ďalší skúsený útočník Jiří Bicek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice sú už na dne tabuľky, v Martine stratili vyhratý zápas