Kopřivu nahradil Janus, Slovan s Omskom vyhral 3:1

Kapitán Slovana Milan Bartovič takto v druhej tretine prekonal Garona v bránke Omsku.
Kapitán Slovana Milan Bartovič takto v druhej tretine prekonal Garona v bránke Omsku. (Autor: TASR)
SITA|19. nov 2013 o 11:37

Slovanu sa opäť podarilo otočiť domáci zápas, no zranil sa mu brankár Kopřiva.

  • Slovan potreboval s Omskom nutne bodovať, na posledné miesto v play-off pred zápasom strácal 12 bodov
  • V bránke Slovana začal zápas Miroslav Kopřiva. V polovici zápasu sa však zranil a do brány išiel Janus
  • Jaroslav Janus, ktorému po sérii skvelých výkonov predchádzajúci zápas nevyšiel, začal len na striedačke. Mal si oddýchnuť
  • Slovan s Omskom českého trénera Miloš Říhu končí štvorzápasovú sériu domácich zápasov
  • Najbližšie hrá už v piatok o 14.00 na ľade Jugry Chanty-Mansijsk

Slovan Bratislava - Avangard Omsk 3:1

Góly: 35. Bartovič (Škoula), 39. Ölvecký (Mojžíš), 50. Miklík (L. Hudáček) - 27. D. Siomin (S. Kosticyn)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: S. Kosticyn (Omsk) 10+DKZ za protesty, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Anisimov, Olenin - Micheľ, Šichanov (všetci Rus.), 10 055 divákov

Slovan: Kopřiva (32. Janus) - Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Ölvecký, L. Hudáček - M. Daňo, A. Šťastný, T. Mikúš

Avangard: Garon - Kuľaš, Pivcakin, Baranka, Blaťák, Gončarov, Ľamin, Vorobiov - S. Kosticyn, D. Siomin, S. Širokov - Perežogin, A. Popov, Kazakov - A. Ivanov, Kurianov, Baďukov - Pianov, Žerebcov, Berdnikov


((galeria))

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorkovom stretnutí KHL na ľade Slovnaft arény nad trápiacim sa Avangardom Omsk 3:1, hoci prehrávali ešte v 35. minúte 0:1.

Štvorzápasovú domácu sériu tak zakončili s bilanciou dve víťazstvá v riadnom hracom čase, jedna výhra po samostatných nájazdoch a jedna prehra v riadnom hracom čase.

Získali tak osem z maximálne možných 12 bodov.

Prvý skóroval Siomin

Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre stretnutia v 27. minúte útočník Avangardu Dmitrij Siomin. Zverenci trénera Rostislava Čadu si proti tímu s najhoršou obranou v KHL vypracovali množstvo šancí, no dlhý čas horeli v koncovke.

Strelecky sa presadili až v 35. minúte zásluhou presilovkovej trefy kapitána Milana Bartoviča, na konci druhého dejstva sa im podarilo otočiť skóre po góle Petra Ölveckého.

V záverečnom dejstve domáci ešte zvýraznili svoje víťazstvo, v 50. minúte upravil na konečných 3:1 Michel Miklík.

Stále na 13. mieste

Slovan po 26-ich odohratých zápasoch figuruje v tabuľke Západnej konferencie s 31 bodmi naďalej na 13. mieste.

Po dvojdňovej prestávke čaká mužstvo štvorzápasový trip na súperových klziskách. Odštartujú ho v piatok 22. novembra o 14.00 na ľade Jugry Chanty-Mansijsk.

Skvelý zákrok brankára Garona pri strele Ölveckého

Povedali po zápase

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Opäť sme v prvej tretine nemali dostatočný pohyb, ale postupne sme ho zlepšili a dokázali skóre otočiť. Štyri zápasy, osem bodov - po takých výkonoch mužstva prevládajú pozitíva. Čo sa týka zranenia brankára Kopřivu, ani nevedel, ako sa mu to stalo, či dostal hokejkou alebo ´koňara´. Je v opatere lekárov, zatiaľ nevieme, či budeme môcť cestovať na trip."

Miloš Říha, tréner Avangardu: "Odovzdali sme tri body domácim, hoci v prvých dvoch tretinách sme boli lepší. Preto nemôžem byť s výsledkom spokojný. Takto mužstvo nemôže hrať a dovoliť súperovi vstať na nohy. Robíme maximum, aby sme mužstvo nabudili, ale odozva je nulová."

Peter Ölvecký, útočník Slovana: "Po prvej tretine sme si povedali, že musíme zahrať lepšie a myslím si, že sa nám to aj podarilo. Od polovice stretnutia sme podľa mňa boli lepším tímom na ľade a zaslúžili sme si tri body. Lepšie sme si držali puk, vykrývali sme si ho v útočnej tretine, vypracovali sme si si šance a oni si postupne prestávali veriť. Pri mojom góle som vystrelil spoza hráča, brankár toho veľa nevidel."

Michal Sersen, obranca Slovana: "Začali sme trochu vlažne, akoby sme sa chceli poučiť z nedeľňajšej prehry s Astanou a nechceli sme inkasovať hneď z úvodu. Bolo to však príliš bojazlivé. Potom sme zapli a od druhej tretiny sme zlepšili výkon. Dnes nám to aj napadalo, sme radi za tri body."

Michel Miklík, autor tretieho gólu Slovana: "Zápas bol pomerne vyrovnaný. Súper v tejto sezóne nedosahuje výsledky, na aké bol v minulosti zvyknutý, ale stále má veľkú ofenzívnu silu. Sme radi, že sme dokázali otočiť stav z 0:1 na 3:1 a získať tri body."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Miro Kopřiva chytal prvú aj druhú tretinu výborne, bohužiaľ za stavu 0:1 prišlo jeho zranenie a do bránky som šiel ja. Mal som aj šťastie, hostia trafili hneď dve žŕdky. Spoluhráči na konci tretiny dali dva góly a do kabíny sa šlo za stavu 2:1 veselšie, v tretej časti už súpera nepúšťali do prečíslení. Chalani dnes fakt bojovali, poctivo sa vracali, podali sme skvelý kolektívny výkon. Ja osobne som veľmi spokojný."


ONLINE

Slovan výborným výkonom v druhej a tretej časti hry opäť otočil zápas a vyhral 3:1.

59. min. Omsk sa k veľkému záverečnému tlaku nedostal, nedostali ani šancu na hru bez brankára. Slovan tak v súboji s Omskom vyhral 3:1.

54. min. Slovan sa ubránil presilovke súpera, vylúčiť sa nechal Kosticyn a bude sa tak hrať so štyrmi hokejistami v hre. Kosticyn dostal aj osobný trest a v zápase si už nezahrá.

51. min. Slovan mal opäť veľkú šancu. Prvý útok však tentoraz Garona neprekonal.

49. min. Slovan síce presilovku nezahral dobre, ale tesne po jej skončení dotlačil puk do bránky Miklík. Sám pred prázdnou bránkou najskôr trafil tyč, druhá strela už išla do bránky.

47. min. Dva skvelé zákroky predviedol v domácej bránke Jaroslav Janus a Slovan drží stále vo vedení. Kazakov sa dostal na trestnú lavicu už tretí krát a Slovan tam bude hrať opäť presilovku.

41. min. Hosťujúci tréner Říha zrejme do poslednej tretiny pomenil zloženie jednotlivých útokov. Siomin sa tak z prvého dostal do druhého.

kopriva_tasr_600.jpg

Takto z ľadu odišiel zranený Kopřiva.

FOTO: TASR

Druhá tretina sa skončila pre Slovan nádejne, dvoma gólmi zápas otočil a vyhráva 2:1. Na strely na bránku vedie Omsk 22:19.

39. min. Tesne pred koncom druhej tretiny Slovan poslal do vedenia po krásnej strele Ölvecký.

38. min. Janus musel vyriešiť dve ťažké situácie. Podarilo sa mu to, v zápase by sa tak mohol chytiť.

35. min. Zápas na 1:1 vyrovnal v druhej presilovke Slovana v dnešnom zápase kapitán domácich Milan Bartovič.

34. min. Jaroslav Janus je v bránke len pár sekúnd a Omsk už hrá presilovú hru. Slovan mal doteraz dvoch vylúčených, Omsk jedného.

32. min. Pár centimetrov pred bránkovou čiarou zastavili po Blaťákovej akcii Štajnoch a Kopřiva. Omsk napokon gól nedal, rozhodca si to overil ešte u videorozhodcu. Kopřiva napokon zranený odchádza z ľadu, do bránky ide Janus.

27. min. Slovan hral presilovku aktívne, Sersen napokon tlak ukončil strelou nad bránku. Kazakov sa tak na ľad vrátil po dvoch minútach celej presilovky. Slovan prehráva stále 0:1.

26. min. Dvaja útočiaci hráči Omsku vyšachovali troch domácich a Omsk ide do vedenia. Prvý gól zápasu strelil Siomin. Slovan na opačnej strane okamžite zaútočil a bude hrať presilovku.

21. min. Prvú šancu druhej tretiny mal Siomin, domáci mu však nedovolili zakončiť. Rovnako na opačnej strane v najväčšej šanci zápasu vychytal Garon Ölveckého.

Prvá tretina sa skončila bezgólovou remízou, obaja brankári zatiaľ chytajú spoľahlivo. Strely na bránku sú napokon po prvej tretine vyrovnané 10:10.

hudacek_tasr_600.jpg

Libor Hudáček na ľade v zápase s Omskom.

FOTO: TASR

20. min. Kutlák v posledných sekundách vystrelil bombu od modrej, Garon puk do bránky nepustil. Napokon je Omsk určite rád, že prvá tretina sa skončila.

18. min. Slovan si v posledných minútach prvej tretiny vypracoval viacero šancí a vyrovnal hru. Ku gólu mu však stále čosi chýbalo.

14. min. Vondrkovu nebezpečnú strelu Garon vyrazil len ramenom nad bránku.

11. min. Sám sa na brankára Omsku rútil Bartovič, gól však nedal ani on. Omsk vedie na strely 12:4.

7. min. Dvakrát mal veľkú príležitosť Omska Popov, rovnako Ivan Baranka. Kopřiva zatiaľ všetko vyriešil.

5. min. Omsk presilovku nevužil a hoci je v prvých minútach aktívnejší, zápas je stále bez gólov.

1. min. Hneď v prvých sekundách zápasu pôjde na trestnú lavicu Netík a domáci tak budú hrať v početnej nevýhode.

O. min. Zápas sa na Slovane začal minútou ticha za obete leteckého nešťastia v ruskej Kazani.

slovan_maskot_sita_600.jpg

Ak aj hokejisti prehrávajú, náladu sa snažia zlepšiť na Slovane inak.

FOTO: SITA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Kopřivu nahradil Janus, Slovan s Omskom vyhral 3:1