KOMENTÁR

Sportnet|6. dec 2004 o 00:00

Hviezdna sezóna so skvelým vyvrcholenímNie je to tak dávno, čo michalovskí priaznivci po druhom kole jarnej časti tretej futbalovej ligy, keď

Hviezdna sezóna so skvelým vyvrcholením

Nie je to tak dávno, čo michalovskí priaznivci po druhom kole jarnej časti tretej futbalovej ligy, keď ukážkovo posilnené mužstvo ŠK Zemplín iba remizovalo v susedných Sobranciach 0:0, hromžili nato, že šanca ich klubu na postup je v nedohľadne. Takmer mali pravdu. Stopercentnú v tom, že Michalovce sa nestanú víťazom tretej ligy a teda si nezabezpečia priamy postup do druhej ligy, ale nato, že sa tam dostanú z druhého miesta ani len nepomysleli. Náhoda či skôr božia prozreteľnosť chceli, že michalovský futbal sa po piatich síce úspešných, no nikdy nie postupovo korunovaných rokoch dostal znovu medzi druholigovú spoločnosť.

Aj keď každému súdnemu človeku muselo byť jasné, že zvučnými menami nabitý káder, ktorý sa ešte v priebehu jesene vyšperkoval viacerými skúsenými hráčmi, nemôže mať problém uhrať aspoň miesto v strede tabuľky, mimoriadne úspešné ťaženie poslednou jeseňou vyrazilo dych všetkým od Senice až po Čiernu nad Tisou.

Michalovce obsadili po jesennej časti druhej lige skvelé druhé miesto, keď nielenže ako jediní dokázali zdolať vedúcu Nitru, ale zároveň predbehli také kvalitné celky ako Ličartovce, Prievidza či Slovan Bratislava.

Buďme však realisti a povedzme si na rovinu, že Michalovčanom mimoriadne zahrala do karát herná kríza Ličartoviec zo strednej časti súťaže, ekonomické trápenie sa Prievidze či existenčné problémy Slovana, že mnohí hráči ŠK Zemplín šliapali divže nie až na 120 percent a že na mužstvo prišla kríza jedine v derby na ihrisku Ličartoviec. To všetko boli okolnosti, ktoré síce priamo neovplyvnili výkony hráčov nováčika na ihrisku, ale významnou mierou vydláždili cestu k špičke tabuľky.

Hviezdna sezóna so skvelým vyvrcholením bola zároveň výborným ťahákom pre vďačné obecenstvo z metropoly Zemplína. Sedem domácich duelov videlo dokopy 20 896 divákov, čo je priemer na zápas 2985 fanúšikov. V rámci celého Slovenska patrí Michalovčanom siedme miesto v návštevnosti, i keď oproti účastníkom Corgoň ligy majú deficit v počte súbojov pred vlastným publikom.

To všetko sú fakty, ktoré dávajú nádej aj na úspešnú jar. Zatiaľ sú to jasné pozitíva, nuž a keďže aj v matematike platí, že kladné hodnoty dávajú iba plusový výsledok, môžeme sa tešiť na vskutku zaujímavú jarnú odvetu!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: