Kocian: "Zlaté Moravce prehrali so cťou"

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kocian.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kocian. (Autor: SITA - Nina Bednáriková)
SITA|17. aug 2007 o 11:22

ZLATÉ MORAVCE 17. augusta (SITA) - Štvrtkový prvý duel 2. predkola Pohára UEFA 2007/2008 FC ViOn Zlaté Moravce - Zenit Petrohrad (0:2) pozorne sledoval v hľadisku vypredaného štadióna aj tréner slovenskej ...

ZLATÉ MORAVCE 17. augusta (SITA) - Štvrtkový prvý duel 2. predkola Pohára UEFA 2007/2008 FC ViOn Zlaté Moravce - Zenit Petrohrad (0:2) pozorne sledoval v hľadisku vypredaného štadióna aj tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kocian. "Nenechal som si samozrejme ujsť túto slávnosť, ktorá bola teraz v Zlatomoravskom okrese," povedal v rozhovore pre agentúru SITA rodák zo Zlatých Moraviec J. Kocian a následne sa už venoval hodnoteniu štvrtkového stretnutia: "Myslím si, že zápas splnil očakávania. Všetci vedeli, že pôjde o súboj Dávida s Goliášom. Zlatomoravčania podali heroický výkon, aj tak to však nestačilo. Navyše boli potrestaní v závere zbytočným druhým gólom. Predsa len prehrať so Zenitom o jeden gól by nebola žiadna hanba. Určite ňou nie je ani výsledok 0:2, ale štvrtkový konečný rezultát mohol byť z pohľadu Zlatých Moraviec aj prijateľnejší."

Lodivod A-tímu SR pochválil domáce mužstvo. "Bolo jednoznačne vidieť snahu Zlatomoravčanov, ktorí sa po inkasovaní v závere prvého polčasu pokúšali o vyrovnanie. Bohužiaľ, skúsenejší súper v nadstavenom čase využil šancu na druhý gól, keď futbalisti ViOn-u úplne odkryli stred obrany." Ján Kocian nechcel uprednostniť niektorého z hráčov slovenského tímu. "Na Zlaté Moravce sa treba pozerať ako na kolektív, pretože oni práve z neho takpovediac žijú. Ako kolektív účinkujú aj v Corgoň lige, ako kolektívu sa im podarilo vyhrať Slovenský pohár a z jarnej prelínačky postúpiť do najvyššej súťaže. Preto si myslím, že je dobré brať to z tohto pohľadu a neoceňovať jednotlivcov," uviedol ďalej J. Kocian a doplnil: "Všetci si v Zlatých Moravciach zaslúžia pochvalu za to, čo sa v klube za posledné roky či mesiace udialo. Je to skutočne neuveriteľné. Prednedávnom v Zlatých Moravciach ešte prakticky nič nebolo, teraz nastúpil ViOn v Pohári UEFA proti Zenitu Petrohrad...A dá sa povedať, že s týmto ruským veľkoklubom vo štvrtok prehral so cťou." Z dvojice slovenských legionárov Martin Škrtel (v súčasnosti je zranený) - Kamil Čontofalský sa v drese Zenitu objavil na trávniku v 60. minúte druhý menovaný futbalista. "Kamil veľa práce po svojom príchode na ihrisko rozhodne nemal. Snáď až na jednu zasekávačku, ktorú predviedol. Bez väčších problémov si za tú polhodinu, čo stál v bránke petrohradského mužstva, udržal čisté konto," skonštatoval Ján Kocian, ktorý sa vyjadril aj na margo šancí Zlatomoravčanov do odvety na horúcej ruskej pôde (duel je na programe 30. augusta): "Štvrtkový výsledok 0:2 bol pre ViOn krutý, šanca stať sa účastníkom 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA je už minimálna. Pred prvým vzájomným zápasom bola možnosť postarať sa o postupovú senzáciu malá, teraz sa po dvojgólovej domácej prehre ešte znížila. O dva týždne pôjde na trávniku Zenitu už len o to dobre reprezentovať klub i slovenský futbal, tak ako to Zlatomoravčania dokázali sympatickým vystúpením vo štvrtok v domácom prostredí."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Kocian: "Zlaté Moravce prehrali so cťou"