Kľúčový obranca zostáva! Mattias Ekholm predĺžil s Predators o štyri roky

Oh My Hockey|13. okt 2021 o 17:31

Nashville Predators dlhšie avizovali, že je ich prioritou číslo jeden. Mattias Ekholm zase potvrdzoval, že inde ako v "meste country" hrať nechce. Ich cesty sa podľa očakávaní nerozchádzajú.

Ekholm má zmluvu ešte na jeden rok, ale v predstihu sa s vedením Nashvillu dohodol na ďalšej. Súhlasil so štvorročným kontraktom (do konca sezóny 2025/26) s ročným platom 6 250 000 dolárov. Presnú platovú štruktúru zatiaľ nepoznáme.

Jeho aktuálny kontrakt je hodnotený ako veľmi výhodný, zarába si len 3 750 000 ročne. Prichádza očakávaný nárast zárobku. Ekholm patrí roky medzi kľúčové súčasti mančaftu "predátorov".

Organizácia ho draftovala v roku 2009 vo štvrtom kole z celkovej 102. pozície. Švédsky bek sa do NHL po prvý raz pozrel v sezóne 2011/12. Odvtedy v drese Nashvillu odohral 586 duelov so ziskom 219 (51+168) bodov.

Vlani patril počas hernej krízy Predators medzi adeptov na výmenu.

Ekholm – hoci situáciu nemal vo vlastných rukách – sa vtedy vyjadril jasnou rečou. Chcel zostať, aj kvôli rodine. „Mám mesačnú dcéru a trojročného syna. (…) Sťahovanie by v momentálnej situácii bolo poriadnou výzvou, nebudem klamať. V týchto časoch by to nebolo ideálne, zvlášť, keď máte rodinu,“ povedal pre The Athletic.

David Poile s ním napokon neobchodoval a má s ním plány aj do budúcna, čo potvrdzuje nový podpis. Nečudo, veď analytici ho behom poslednej uzávierky prestupov zvykli označovať ako „najlepšieho voľného obrancu na trhu“.

Po odchode Ryana Ellisa mu na plecia pribudne ďalšia zodpovednosť. S Romanom Josim budú bez pochýb dvoma uholnými kameňmi zadných radov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kľúčový obranca zostáva! Mattias Ekholm predĺžil s Predators o štyri roky