Kledrowetz má motiváciu navyše

Juraj Kledrowetz. Očakáva vynikajúcu sériu.
Juraj Kledrowetz. Očakáva vynikajúcu sériu. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|15. mar 2010 o 00:00

Obranca Juraj Kledrowetz je jedným z mnohých hráčov v súčasnom kádri HK Poprad, ktorí v minulosti pôsobili aj v Košiciach. Skúsený bek tam hrával až do januára tohto roku, keď ho spoločne s Jurajom Faithom a Jaroslavom Kmiťom z metropoly východu vyhodili.

Obaja Jurajovia následne prišli do Popradu a teraz si v play-off zmerajú sily proti svojim nedávnym spoluhráčom.

POPRAD. "Knedľa", ako znie prezývka Juraja Kledrowtza, je presvedčený o tom, že východniarske derby ponúkne divákom skvelé hokejové predstavenie. "Dostali sme Košice, s čím nič nenarobíme. Očakávam, že to bude dobrá séria a teším sa na tieto zápasy. Nebudem klamať, aj pre mňa osobne to budú špecifické súboje. Uvidíme, ako to dopadne," konštatoval J. Kledrowetz, ktorý patrí medzi najskúsenejších hráčov popradského mužstva.

Rozhodovať budú maličkosti

Vyraďovacích play-off stretnutí vo svojej bohatej kariére absolvoval už neúrekom a vie, čo v nich bude rozhodovať. "Rozhodovať už budú maličkosti. Dôležité bude hrať čo najdlhšie bez inkasovaného gólu, sústrediť sa v prvom rade na obranu. Pokúsime sa aspoň jeden zápas v Košiciach vyhrať," naznačil J. Kledrowetz, ktorý priznáva, že určitý rešpekt pred súperom má, strach však v žiadnom prípade nie. "To vôbec nie. V prvých dvoch zápasoch budú Košice možno pod väčším tlakom ako my a tam sa to môže zlomiť. V play-off sa všetko začína od nuly," zdôraznil J. Kledrowetz, ktorý sa netají tým, že pre neho, rovnako ako aj pre J. Faitha, je o motiváciu v tejto sérii dostatočne postarané. "Už sa k tomu, čo sa stalo, nechcem vracať. Svojím spôsobom je to však extra motivácia, lebo ja osobne som ešte doteraz nepredýchal to, akým spôsobom ma z Košíc vyhodili. Určite sa budem chcieť ukázať v čo najlepšom svetle," dodal J. Kledrowetz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kledrowetz má motiváciu navyše