Kings utŕžili v NHL debakel, osem bodov pre ruské duo

Maxim Afinogenov
Maxim Afinogenov (Autor: ap)
TASR|14. nov 2009 o 07:51

Hokejisti Atlanty Thrashers pripravili v noci na sobotu v zámorskej NHL debakel pre hostí z Los Angeles.

NEW YORK.

Na výsledku 7:0 mali zásluhu predovšetkým dvaja ruskí strelci - po štyroch bodoch za dva góly a dve asistencie si pripísali Maxim Afinogenov a Iľja Kovaľčuk, ktorý hral už druhý zápas v poradí s ešte nedoliečenou zlomeninou chodidla.

Thrashers si najmä vďaka ruskému dvojzáprahu predĺžili víťaznú šnúru na tri zápasy, no vyznamenal sa aj český brankár Ondřej Pavelec, ktorý zneškodnil všetkých 38 striel hostí a radoval sa z prvého čistého konta v kariére.

koval.jpg

Iľja Kovaľčuk

Stroskotal na ňom nielen slovenský útočník Michal Handzuš s jediným pokusom, ale aj slovinský líder kanadského bodovania Anže Kopitar, ktorý strieľal štyrikrát. Handzuš napokon skončil aj s troma mínusovými bodmi.

Tretí triumf v rade si vybojovali aj hráči Chicaga, ktoré si poradilo s Torontom 3:2. Domáci útočník Tomáš Kopecký zaznamenal jednu mínusku a dve neúspešné strely.

Tretí Slovák v šesťzápasovom programe Andrej Sekera z Buffala nak na konte iba jeden zneškodnený strelecký pokus, no obrancu Sabres mohlo tešiť víťazstvo nad Calgary 2:1 po predĺžení a nájazdoch.

výsledky:

Washington - Minnesota 3:1

Carolina - NY Islanders 3:4 pp

Columbus - Anaheim 3:2 pp a sn

Buffalo - Calgary 2:1 pp a sn

Atlanta - Los Angeles 7:0

Chicago - Toronto 3:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kings utŕžili v NHL debakel, osem bodov pre ruské duo