Kežmarčanky prehrali finálovú sériu, majú však historické striebro

(Autor: SITA)
Sportnet|23. apr 2016 o 18:35

Volejbalistky Kežmarku prehrali so Sláviou EU Bratislava 0:3 na zápasy, získali však pre klub najväčší úspech.

Volejbalistky Kežmarku prehrali finálovú sériu extraligy so Sláviou EU Bratislava 0:3 na zápasy, získali však pre klub najväčší úspech.

BRATISLAVA. Volejbalistky bratislavskej Slávie EU obhájili majstrovský titul.

V sobotňajšom treťom zápase finále play off slovenskej extraligy vyhrali na domácej palubovke nad KV Kežmarok 3:1 a sériu hranú na tri víťazstvá ovládli suverénne 3:0.

V bratislavskej hale Mladosť boli diváci svedkami zisku už šestnásteho majstrovského titulu pre Sláviu v ére samostatnosti.

Jeho špecifikom je i fakt, že Bratislavčanky v tejto sezóne v lige triumfovali vo všetkých zápasoch.

Uchmatli jeden set

Aj tretí finálový duel mal výbornú atmosféru a bola plná hala. Slávia mala v úvode dvakrát trojbodové vedenie 3:0 a neskôr 9:6, ale hosťujúce hráčky dokázali vyrovnať.

Po technickom tajme však domáce volejbalistky pritlačili na servise aj v obrane, Kežmarok začal robiť chyby a do koncovky išla Slávia s pohodlným náskokom 20:13. Domáce volejbalistky vyhrali prvý set hladko 25:15.

Slávia mala raketový štart do druhého dejstva a pri podaní kapitánky Kosekovej viedla 6:1 a neskôr po ese Mikšíkovej 11:3. Slávia jasne na ihrisku dominovala a vyhrala druhý set hladko 25:10.

V treťom sete už Kežmarok nemal čo stratiť a po dvoch esách Šipošovej za sebou viedol 6:0. Domáce hráčky však zapli, rovnakou mincou - dvomi esami odpovedala Reháková a znížila na 7:9 z pohľadu Slávie. Na technickom timeoute vyhrával Kežmarok 12:9.

Slávia vďaka kvalitnému servisu Szabóovej vyrovnala na 12:12. V dramatickom závere sa Kežmarčanky dostali do vedenia 23:21, tesný náskok udržali a vyhrali set 25:23. Majstrovské oslavy sa museli odložiť.

Hosťujúce hráčky boli v eufórii a v úvode štvrtého setu viedli 6:4. Domáce však náskok zmazali a po šikovnej ulievke Widerman viedli 12:10. Po dvoch esách Kosekovej viedla Slávia 16:10 a blížila sa k titulu.

Záver setu si už domáce volejbalistky nenechali ujsť, vyhrali ho 25:18 a v Mladosti vypukli obrovské oslavy.

Hlasy po zápase

Martin Hančík, tréner Slávie: "Je to absolútna fantázia. Nielen preto, že sme zvládli celú sezónu bez prehry, ale som veľmi rád, že sme vôbec získali titul s takýmto mladým družstvom. Celé play off bolo veľmi náročné. Vo finálovej sérii bolo kľúčové víťazstvo v druhom zápase v Kežmarku a veril som, že doma si to už nemôžeme nechať ujsť. Dievčatám ďakujem za celú sezónu, ako sa obetovali aj popri škole, ako pracovali na tréningoch a za to všetko si titul zaslúžili."

Blanka Špaková, tréner Kežmarku: "Teraz prežívame smútok, ale ten o chvíľu vystrieda radosť, pretože sme dosiahli najväčšie úspechy v histórii kežmarského volejbalu. Získali sme strieborné double a sezóna bola naozaj perfektná. Slávia bola vo finálovej sérii lepšia a titul získala zaslúžene. Diváci v Kežmarku sú nabažení a keďže manžel je prezident klubu, pokúsime sa urobiť všetko pre to, aby sme tento level udržali aj v budúcej sezóne."

Štatistika

VK Slávia EU Bratislava - KV MŠK Oktan Kežmarok 3:1 (16, 10, -23, 18) - konečný stav série 3:0

Hralo sa 89 minút, 750 divákov, rozhodovali Schimpl, Královič.

Kežmarok: Smák 2, Jakušová 2, Budrovič 16, Dragašeková 4, Becková 3, Šipošová 10, libero Jagodzinska (Zátrochová 5, Vrabcová, Harčárová, Labudová 2, Skupinová). Trénerka: B. Špaková.

Foto k článku: TASR, SITA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarčanky prehrali finálovú sériu, majú však historické striebro