Kapitán Slovana Vaic: Góly som si odkladal na finále

Kapitán Slovana Ľubomír Vaic chce získať svoj tretí extraligový titul. Po Košiciach tentokrát v bratislavskom drese.
Kapitán Slovana Ľubomír Vaic chce získať svoj tretí extraligový titul. Po Košiciach tentokrát v bratislavskom drese. (Autor: čtk)
Sportnet|13. apr 2010 o 00:00

V bratislavskom tíme nosí na drese kapitánske céčko. Odchovanec Spišskej Novej Vsi Ľubomír Vaic pred jedenástimi rokmi získal v Košiciach svoj druhý majstrovský titul, železiari vtedy zdolali vo finále Slovan 3:1 na zápasy.

V bratislavskom tíme nosí na drese kapitánske céčko. Odchovanec Spišskej Novej Vsi Ľubomír Vaic pred jedenástimi rokmi získal v Košiciach svoj druhý majstrovský titul, železiari vtedy zdolali vo finále Slovan 3:1 na zápasy a Vaic bol v zlatej partii okolo Libu, Ihnačáka, Baču, bratov Pucherovcov... Po dlhých rokoch je dnes v belasom, dokonca kapitán.

KOŠICE. Hokejista Ľubomír Vaic má skvelú sezónu. V extraligovom ročníku 2009/2010 je zatiaľ so 70 kanadskými bodmi najproduktívnejším hráčom súťaže. Východniar začínal s veľkým hokejom v Košiciach a v rokoch 1996 a 1999 získal majstrovský titul. Dnes je jeho veľkou túžbou mať v zbierke aj tretie zlato, akurát už ako hráč Slovana. Pred finálovou sériu, ktorá sa zajtra začína v Bratislave, sme sa kapitána belasých opýtali:

Ľubo, ak by Slovan po vydarenej sezóne nezískal majstrovský titul, bolo by to pre vás veľké sklamanie?

"Určite by to bolo sklamanie. No nie je na nás vyvíjaný tlak, či od vedenia, alebo od trénerov, že to zlato byť musí. Všetci vieme, že vo finále je to už otvorené, ale chceme ho zvládnuť, pred nami sú posledné dni sezóny a my chceme, aby boli úspešné."

Do finále ste sa, rovnako ako Košice, prebojovali bez väčších problémov. Bude séria o majstra iná ako doterajšie vystúpenia v play-off?

"Určite nebude krátka, možno bude aj sedemzápasová. Hokej to bude pre divákov atraktívny, nasadenie, akcie, protiútoky. Bude to rýchle, určite z oboch strán iné, ako doteraz v play-off. Mužstvá zaradia vyšší rýchlostný stupeň, pôjdu na doraz, už sa nie je na čo šestriť."

Štyrikrát ste v tejto sezóne oceliarov zdolali. O to viac si pred prvým súbojom veríte?

"Určite psychike takáto bilancia pomôže. Košice však v tejto sezóne mali svoje problémy, až v poslednej štvrtine sa nakopli a začali hrať niečo celkom iné. Takže nedá sa vychádzať zo vzájomných súbojov. Počas sezóny sa súper trápil, dnes je v inom psychickom rozpoložení, vlastne sme na jednej úrovni."

V kanadskom bodovaní vediete so 70 bodmi. No proti Košiciam ste nazbierali len tri asistencie a ani raz neskórovali. Nesedia vám?

"Tie góly som si odkladal na finálovú sériu. Ale ak sa na to pozrieme vážne, tak nie je dôležité, či dám jeden, alebo šesť gólov, ale ako obstojíme ako tím. Pokojne môže rozhodovať aj obranca zo štvrtej päťky. Hlavne, aby bol titul."

Pamätáte si ešte na svoj posledný? V roku 1999 ste oslavovali zlato v Košiciach po víťaznom ťažení so Slovanom...

"Pamätám, pamätám, po roku 1996 to bolo moje druhé zlato. A je to už pekne dávno. Košice išli do play-off z piateho miesta, dlhovali nám výplaty za štyri či päť mesiacov. V kabíne sa vtedy pretriasalo, či vôbec hrať. Ale išli sme do toho so srdcom a vyplatilo sa, lebo ten titul vám už nikdy nikto nevezme. Nakoniec sme od jedného sponzora aj nejaké odmeny, ktoré nám pred finále sľúbil, dostali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kapitán Slovana Vaic: Góly som si odkladal na finále