K tréningom si už mužstvá pridávajú aj zápasy

Sportnet|20. feb 2014 o 00:00

Šiestoligové gemerské kluby využívajú doposiaľ zimnú prestávku na regeneráciu a tréningový proces prebieha väčšinou v telocvični.

Niektorí už začali aj s prípravnými zápasmi.

ROŽŇAVA. Po jednom prípravnom stretnutí odohrali Podhradčania, Betliar a Gemerská Hôrka. Gemerská Poloma má prípravné zápasy naplánované na marec.

V Dobšinej sa organizovaná príprava ešte nezačala, nakoľko sa čaká na uskutočnenie hráčskej schôdze, ktorá napovie ako a s kým v jarnej odvete.

Čaká ich sústredenie

Podhradčania doposiaľ trénujú v telocvični a jediný zápas odohrali v Moldave n/B proti Kalši.

„Kalša mala odohrať zápas s Rožňavou, ale náš piatoligista stretnutie z objektívnych dôvodov musel odrieknuť. Naši chlapci boli k dispozícii a tak sme vycestovali na umelý trávnik do Moldavy n/B. Kalšu sme porazili zásluhou gólu striedajúceho Lukóa. Od 21. do 23. febrára náš čaká sústredenie na Dedinkách a následne už máme v pláne odohrať aj ďalšie prípravné zápasy.“ povedal tajomník FK Krásnohorské Podhradie Ladislav Jobbáď.

Polomčania aj na oslavách

Prípravné obdobie si futbalisti Gemerskej Polomy spestrili aj účasťou na oslavách štyridsiatky svojho terajšieho kapitána Miloša Galla.

„Od marca máme v pláne odohrať niekoľko prípravných stretnutí a to každú sobotu. Tie by sa mali odohrať v Moldave n/B, Sp. Belej, Tisovci, Kunovej Teplici a doma v Gemerskej Polome s mužstvami Muráň, Medzev, Štítnik, Tisovec,“ uviedol k príprave manažér mužstva TJ Družstevník Gemerská Poloma Marek Kováč.

Zápas mimo plánu

V Gemerskej Hôrke podobne ako v ostatných kluboch gro prípravy bude gradovať v marci.

„Na tréningovú príprava postupne nadviažu aj priateľské zápasy, ktoré sa uskutočnia o dva týždne. Odohrali sme neplánovane zápas so starším dorastom Rimavskej Soboty na ich umelom trávniku. Jediný gól dosiahol hlavou V. Kováč, ktorý tak stanovil nerozhodné polčasové skóre,“ uviedol tajomník FK Gemerská Hôrka Ladislav Špánik.

Hráčska schôdza napovie viac

Dobšinčania si pred štartom nového ročníka 2013/2014 vytvorili „béčko“. Nakoniec však v ostatných zápasoch pomaly nemal kto nastúpiť ani za šiestoligové „áčko“ a neraz sa zostava plátala. „

V každom prípade chceme súťažný ročník dohrať, ale najskôr musíme zrealizovať pohovor s hráčmi, aby sa s určitosťou vedelo s kým sa môže do odvety počítať. Niektorí chlapci z rôznych príčin totiž avizujú odchod. Kto prejaví vôľu hrať, ostane a bude klub reprezentovať by sa malo doriešiť v najbližších dňoch. Príprava je preto nateraz individuálna, do ktorej sa zapojilo niekoľko hráčov,“ opísal aktuálny stav Július Strelka.

Využijú prítomnosť Turne n/B

Betliarčania odohrali prvé prípravné stretnutie s Čečejovcami umelej tráve v Moldave n/B.

„Podobne ako v minulej sezóne máme v pláne aj zápasy, ktoré by sa prevažne mali odohrať vonku v prírodných podmienkach. Plánujeme hrať s M. Idou na umelom trávniku v Moldave, s Gemerom u nich a nakoľko u nás bude na sústredení Turňa, chceme dojednať aj s nimi prípravné stretnutie. Zápas by sa však odohral na ihrisku mimo našej obce. Trénujeme doposiaľ individuálne a to naši z okolia a Košičania samostatne,“ povedal Pavol Letanovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»K tréningom si už mužstvá pridávajú aj zápasy