Český tréner Šilhavý má koronavírus, do Škótska cestujú aj náhradníci

Futbalisti Česka po strelení gólu do siete Izraela.
Futbalisti Česka po strelení gólu do siete Izraela. (Autor: SITA/AP)
TASR|12. okt 2020 o 21:06

Ďalšia komplikácia v Lige národov.

PRAHA. Tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý a jeden jeho zverenec mali pozitívny test na nový koronavírus.

Neodcestujú tak na stredajšie stretnutie "slovenskej" 2. skupiny B-divízie Ligy národov do Škótska (20.45 SELČ).

Do glasgowského Hampden Parku povolá realizačný tím štyroch hráčov z náhradného mužstva kouča Davida Holoubka.

Šilhavého nahradí jeho asistent

Česi majú problémy už do minulotýždňového zrazu, ochorenie COVID-19 im z mužstva vyradilo už osem futbalistov. V utorok však môže do Škótska odletieť pôvodne nominovaný výber, no bez Šilhavého a nemenovaného hráča.

"Pozitívna správa po pondelňajšom pretestovaní českej národnej reprezentácie je rozhodnutie hygienických autorít o tom, že sa v utorok do Škótska vydá pôvodne nominovaný tím.

Nebude sa to však, žiaľ, týkať dvoch osôb, ktoré boli na pretestovaní pozitívne, ide o jedného hráča a takisto o hlavného trénera Jaroslava Šilhavého. Obaja boli umiestnení do karantény a riadia sa pokynmi príslušnej hygienickej stanice.

Tím, ktorý sa v tejto chvíli doplnil o ďalších štyroch hráčov z náhradného tímu trénera Holoubka na celkový počet 23 osôb, v Škótsku povedie asistent hlavného trénera Jiří Chytrý," povedal hovorca Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Michal Jurman pre portál idnes.cz.

Môže prísť aj hráč izolovaný na Cypre

Na nedeľňajšom víťaznom zápase Ligy národov v Izraeli (2:1) sa zúčastnilo osemnásť českých hráčov. Do kádra pribudne celkovo šesť reprezentantov.

Okrem štyroch náhradníkov zrejme aj tretí brankár Filipa Nguyen, ktorý figuroval v nominácii na minulotýždňové prípravné stretnutie na Cypre, ale do Haify necestoval z kapacitných dôvodov.

Takisto bude môcť prísť jeden hráč, ktorý zostal v izolácii a test na Cypre nepreukázal, či je nakazený, alebo nie.

Do Izraela nešli ani kapitán Bořek Dočkal, obranca Filip Novák, stredopoliar Antonín Barák a útočník Adam Hložek. Traja z nich sú nakazení koronavírusom, u štvrtého dvakrát vyšli testy v Larnake nejednoznačne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Český tréner Šilhavý má koronavírus, do Škótska cestujú aj náhradníci