Janus sa z Tampy opäť vrátil do Norfolku

SITA|2. mar 2010 o 10:52

Klub zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning poslal v pondelok späť na farmu do Norfolku slovenského brankára Jaroslava Janusa.

TAMPA.

Ako informuje server oursportscentral.com, mladý prešovský rodák, ktorý zaskakoval na tréningoch Lightning počas olympijskej prestávky za Fína Antera Niittymäkiho štartujúceho vo Vancouveri v drese "Suomi", sa po jeho návrate opäť vrátil do tímu Norfolk Admirals, kde ho dovtedy zastupoval Matt Lundin.

Jaroslav Janus sa s Tampou dohodol na nováčikovskej zmluve v závere minulého roka. Odvtedy pôsobí v tíme Norfolku v AHL. Lightning draftovali Janusa v šiestom kole v roku 2009. Za sebou má vydarený letný kemp Tampy. Za prvé mužstvo Lightning nastúpil aj v príprave proti Phoenixu, počas 25 minút na ľade si na svoje konto pripísal 10 úspešných zásahov z jedenástich striel súpera.

V Norfolku Janus odchytal 12 zápasov s bilanciou 6 víťazstiev, jedno s čistým kontom, a 6 prehier. Jeho gólový priemer je 2,09 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 92,1%. V posledných siedmich stretnutiach však prehral len raz a má v nich priemer inkasovaných gólov 1,98. Momentálne ťahá štvorzápasovú víťaznú šnúru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Janus sa z Tampy opäť vrátil do Norfolku