Anglicky už hovorí lepšie než slovensky. Hokejový talent čaká nová výzva

Ján Korec v reprezentačnom drese.

Anglicky už hovorí lepšie než slovensky. Hokejový talent čaká nová výzva

Ján Korec v reprezentačnom drese. (Autor: Osobný archív Ján Korec)
Ján Korec v reprezentačnom drese.
Ján Korec v reprezentačnom drese. (Autor: Osobný archív Ján Korec)
Nikola Baďová|15. júl 2022 o 19:00

Mladík by bol rád, keby o rok v drafte padlo jeho meno.

Hokejový brankár JÁN KOREC vyrastal s úspešnou generáciou mladých hráčov. Osemnáste narodeniny oslávi koncom septembra a patrí k nádejným hráčom, ktorí sa predstavia v budúcoročnom drafte. 

Rodák z Bratislavy sa rozhodol kariéru naštartovať v zámorí. Na americkej strednej škole bol jeden z najlepších žiakov a získal študijné štipendium na prestížnej univerzite v Bostone. 

„Keď si na konci štúdia poviem, že na hokej nemám, tak mám ukončenú výbornú školu a našliapnuté na dobrú kariéru v inom obore,“ prezradil v rozhovore pre Sportnet.

Čo momentálne robíte?

Som v Bratislave. Začiatkom júna som začal s letnou prípravou, ktorá trvá už päť týždňov. Teraz mám dva týždne trochu voľnejšie. Pôjdem s rodinou na chatu a na dovolenku do Grécka. 

Kde ste sa pripravovali? 

Pripravoval som sa v Bratislave s chalanmi z Health & Performance. Medzi hokejistami je to dosť zaužívané, prostredie si pochvaľujú. Ja som tam zatiaľ len prvý rok a taktiež som veľmi spokojný. 

S ktorými hokejistami sa tam stretávate?  

Máme dve skupiny a v profesionálnej je napríklad Tomáš Tatar, Martin Fehérváry alebo Marko Daňo. Skúsení hráči nás v tréningoch vedia potiahnuť a robia nás mladších lepšími. 

Od koho dostávate najväčšie rady? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Anglicky už hovorí lepšie než slovensky. Hokejový talent čaká nová výzva